Pastane Tarzı Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket mahlepli kabartma tozu
Normal kabartma tozu kullanılırsa 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep
2.5- 3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yumurta
Susam
Çörek otu
1/3 çay kaşığı pudra şekeri
Pastane Adabı Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, sirke, şeker, tuz ve kabartma tozu karıştırma kabına alınır.
Malzemeler özdeşleşene kadar karıştırılır.
Azar azar un eği ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde kesimlere ayrılır. Simit hali verilir.
Yumurtanın akı ve beyazı ayrılır.
Sarısına âlâ renk vermesi için pudra şekeri eklenerek çırpılır.
Susamlı olanlar evvel yumurta akına sonra çokça susama batırılır.
Çörek otlulara yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizikler atılarak çörek otu serpiştirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 ° kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Pastane Metodu Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ yahut margarin
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket mahlepli kabartma tozu
Normal kabartma tozu kullanılırsa 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep
2.5- 3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yumurta
Susam
Çörek otu
1/3 çay kaşığı pudra şekeri
Pastane Adabı Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, sirke, şeker, tuz ve kabartma tozu karıştırma kabına alınır.
Malzemeler özdeşleşene kadar karıştırılır.
Azar azar un eği ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde kesimlere ayrılır. Simit hali verilir.
Yumurtanın akı ve beyazı ayrılır.
Sarısına âlâ renk vermesi için pudra şekeri eklenerek çırpılır.
Susamlı olanlar evvel yumurta akına sonra çokça susama batırılır.
Çörek otlulara yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizikler atılarak çörek otu serpiştirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 ° kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Pastane Metodu Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı