Son konular

Pastane Usulü Kandil Simidi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pastane Tarzı Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket mahlepli kabartma tozu
Normal kabartma tozu kullanılırsa 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep
2.5- 3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yumurta
Susam
Çörek otu
1/3 çay kaşığı pudra şekeri

Pastane Adabı Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, sirke, şeker, tuz ve kabartma tozu karıştırma kabına alınır.
Malzemeler özdeşleşene kadar karıştırılır.
Azar azar un eği ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde kesimlere ayrılır. Simit hali verilir.
Yumurtanın akı ve beyazı ayrılır.
Sarısına âlâ renk vermesi için pudra şekeri eklenerek çırpılır.
Susamlı olanlar evvel yumurta akına sonra çokça susama batırılır.
Çörek otlulara yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizikler atılarak çörek otu serpiştirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 ° kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Pastane Metodu Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 150 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1,5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep 5 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı sirke 4,5 su bardağı kadar un Bulamak için; 1 çay bardağı su 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kandil Simidi (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 (yarım) çay bardağı süt 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta akı (Sarısı üzerine) 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için; Yumurta sarısı Susam Çörek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı yağ 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 2 çorba kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı ayırıyoruz) 3 su bardağı un Üzerine 1 yumurtanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin veya tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım) 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) 1 çay kaşığı mahlep 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt