Son konular

Pastane Usulü Limonata Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Pastane Usulü Limonata Tarifi İçin Malzemeler
8 adet limon
3 adet portakal
2 su bardağı şeker
10 su bardağı su
Şekeri fazla ise dilerseniz suyu çoğaltabilirsiniz

Pastane Usulü Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle limonlarımızı yıkayıp, kabuklarını rendenin en ufak kısmı ile rendeliyoruz.
Limon ve portakalı küçük dilimlere bölüyoruz, portakalı rendeledim ben dilerseniz rendelemeyin, ufak parçalar halinde kestiğimiz limon ve portakallarımızın üzerine şekerimizi döküp iyice yoğuralım.
20 dakika kadar güzelce suyunu bırakana kadar yoğurun. Rendeden geçirdiğimiz parçaları da ekleyip, yoğurun.
Süzgeç yardımı ile veya bir tül bez olur suyunu bir kabın içerisine süzelim. Limon ve portakallarımızı da süzgece alıp, iyice suyunu çıkarın süzdüğümüz limonata suyu ekleyelim.
Tadına bakın tatlı ise biraz daha su ekleyebilirsiniz ben tatlı tercih ederim. Buz küpleri ekleyip, servis edebilirsiniz.
Servis önerileri; bardağın kenarına ince yuvarlak şeklinde kesilmiş limon ve çilek koyup servis edebilirsiniz nane yaprağı da ekleyebilirsiniz .
Not: Limonların sadece sarı kısımlarını rendeledim beyaz kısımların girmemesine dikkat edin acı olabilir limonları 20 dk kadar şeker ekleyip yoğuralım ki acı tat gitsin mideniz yanmasın

Pastane Usulü Limonata Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt