Son konular

Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 şişe sade maden suyu (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 adet tüm yumurta
2 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
2 paket kuru instant maya
5,5-6 su bardağı un ( kontrollü ekleyin hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
İsteğe bağlı
Susam, çörek otu yada haşhaş

Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle geniş bir kaba çok yumuşak olan margarini ve maden suyunu ilave edip elimizle hafif mıncıklayalım.
Sonra bir tüm yumurtayı ve kuru mayayı, toz şekeri, tuzu en sonunda kontrollü bi şekilde unu dikkatli bi şekilde ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelen hamuru kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
Dinlenmiş olan hamurdan eşit bezeler koparıp tepsiye dizip elimizle hafif bastırıp yassı şekil verelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atarak isteğe göre susam ve çörek otu serpelim.
Sonra 20 dakikada tepsi mayasında bekletelim.
Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Tepsi mayasında beklettiğimiz poğaçaları önceden ısıtılmış fırında 25 dakikada pişirdim.
Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendiniz pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
Pişen ve üzeri kızaran poğaçaları fırından çıkarıp üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen poğaçaları mis gibi sıcak sıcak çayın yanında afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt