Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Krema için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (toz olarak)
İç kısmı için ;
1,5 adet muz ve çikolata parçacıkları
Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kreması için, kremşanti ve vanilya hariçindeki bütün malzemeyi karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. (koyu kıvamlı bir krema olacak)
Üzerini streçleyip mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin ertesi gün toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın ve krema hazır
Kremayı pastadan bir gün önce yapmanızı tavsiye ederim pastamızın keki içinse; yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın.
Sarısı ayrı kapta beyazı ayrı kapta olacak 1 çay bardağı şekerin yarısını beyaza yarısını sarıya ekleyeceksiniz.
Yumurta beyazlarını şekerle birlikte mikserin en yüksek ayarında, kıvamı traş köpüğü olana kadar çırpın ve bir kenarda bekletin.
Sarıların içine de, kalan şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın ve unu, kabartma tozunu, 3 yemek kaşığı sıcak suyu ve vanilyayı ekleyerek çırpın.
Kıvamı biraz koyu olabilir bu çok normal, beyazlar eklenince kıvamı yumuşayacak.
Bir sptula veya tahta kaşık yardımı ile koyulaşan yumurta sarılarının yarısını beyaz köpüğümüze ilave edelim aşağıdan yukarı olacak şekilde iyice yedirelim bu işlemi çok yavaş yapmanız lazım beyazları söndürmeden.
Daha sonra kalan yarısınıda ekleyip iyice birbirine karışana kadar aynı işleme devam edelim ve pandispanya hamurumuzu hazır hale getirelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı döküp her yerine eşit miktarda yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin. İnce olduğu için çok çabuk pişiyor dikkat edin.
Fırından çıkan kekimizi bir başka yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo yapın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kremasını, çikolata parçalarını ve muzunu ekleyip dikkatlice tekrar rulo yapıyoruz.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz
Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Krema için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (toz olarak)
İç kısmı için ;
1,5 adet muz ve çikolata parçacıkları
Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kreması için, kremşanti ve vanilya hariçindeki bütün malzemeyi karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. (koyu kıvamlı bir krema olacak)
Üzerini streçleyip mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin ertesi gün toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın ve krema hazır
Kremayı pastadan bir gün önce yapmanızı tavsiye ederim pastamızın keki içinse; yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın.
Sarısı ayrı kapta beyazı ayrı kapta olacak 1 çay bardağı şekerin yarısını beyaza yarısını sarıya ekleyeceksiniz.
Yumurta beyazlarını şekerle birlikte mikserin en yüksek ayarında, kıvamı traş köpüğü olana kadar çırpın ve bir kenarda bekletin.
Sarıların içine de, kalan şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın ve unu, kabartma tozunu, 3 yemek kaşığı sıcak suyu ve vanilyayı ekleyerek çırpın.
Kıvamı biraz koyu olabilir bu çok normal, beyazlar eklenince kıvamı yumuşayacak.
Bir sptula veya tahta kaşık yardımı ile koyulaşan yumurta sarılarının yarısını beyaz köpüğümüze ilave edelim aşağıdan yukarı olacak şekilde iyice yedirelim bu işlemi çok yavaş yapmanız lazım beyazları söndürmeden.
Daha sonra kalan yarısınıda ekleyip iyice birbirine karışana kadar aynı işleme devam edelim ve pandispanya hamurumuzu hazır hale getirelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı döküp her yerine eşit miktarda yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin. İnce olduğu için çok çabuk pişiyor dikkat edin.
Fırından çıkan kekimizi bir başka yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo yapın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kremasını, çikolata parçalarını ve muzunu ekleyip dikkatlice tekrar rulo yapıyoruz.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz
Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı