Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (Sarısı üzerine isteğe bağlı pekmez sulandırıp üzeri için sürebilirsiniz)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
5 su bardağı un (Yarım çay bardağı un)
İç gereci için;
Rendelenmiş kaşar peynir
Siyah zeytin
Patatesli
İsteğe bağlı
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmezi sulandırıp üzerine sürebilirsiniz
Çörek otu
Haşhaş
Susam ile süsleyebilirsiniz
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yoğuracağımız kabımıza 1 su bardağı sıcak suyumuzu, 1 su bardağı sıcak sütümüzü ekleyelim. Akabinde 1 su bardağı sıvı yağımızı da ek etikten sonra 2 adet yumurta akımızı ek edelim.
Üzerine 3 yemek kaşığı şekerimizi, 1 paket mayamızı ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ek etikten sonra karıştırma sürecine geçelim.
Akabinde denetimi bir halde 5 su bardağı unumuzu yavaş yavaş ek edelim, hamurumuz elimize yapışacak. Akabinde yarım çay bardağı unumuzu elimize alıp, elimizdeki hamuru da öbür hamura yedirelim ve 2/3 saat mayalanması için bırakalım.
Üzerine poşet yardımıyla mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurlarımızı küçük parçacıklara ayıralım ve elimizle açalım, iç materyallerini koyalım isteğe bağlı biçim yapabilirsiniz.
Bitikten sonra fırınımızı 180 derecede ısıtalım çabucak fırına koymayalım tepsilerimize dizelim ve üzerini bir örtü örtelim, 10 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta sarısını yahut sulandırmış olduğumuz pekmezi sürüp, isteğe bağlı haşhaş yahut çörek otu serpiştirelim.
180 derecede ısınmış olan fırınlımıza koyup pişirelim kesinlikle denemelisiniz .
Pastane Yolu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (Sarısı üzerine isteğe bağlı pekmez sulandırıp üzeri için sürebilirsiniz)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
5 su bardağı un (Yarım çay bardağı un)
İç gereci için;
Rendelenmiş kaşar peynir
Siyah zeytin
Patatesli
İsteğe bağlı
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmezi sulandırıp üzerine sürebilirsiniz
Çörek otu
Haşhaş
Susam ile süsleyebilirsiniz
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yoğuracağımız kabımıza 1 su bardağı sıcak suyumuzu, 1 su bardağı sıcak sütümüzü ekleyelim. Akabinde 1 su bardağı sıvı yağımızı da ek etikten sonra 2 adet yumurta akımızı ek edelim.
Üzerine 3 yemek kaşığı şekerimizi, 1 paket mayamızı ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ek etikten sonra karıştırma sürecine geçelim.
Akabinde denetimi bir halde 5 su bardağı unumuzu yavaş yavaş ek edelim, hamurumuz elimize yapışacak. Akabinde yarım çay bardağı unumuzu elimize alıp, elimizdeki hamuru da öbür hamura yedirelim ve 2/3 saat mayalanması için bırakalım.
Üzerine poşet yardımıyla mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurlarımızı küçük parçacıklara ayıralım ve elimizle açalım, iç materyallerini koyalım isteğe bağlı biçim yapabilirsiniz.
Bitikten sonra fırınımızı 180 derecede ısıtalım çabucak fırına koymayalım tepsilerimize dizelim ve üzerini bir örtü örtelim, 10 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta sarısını yahut sulandırmış olduğumuz pekmezi sürüp, isteğe bağlı haşhaş yahut çörek otu serpiştirelim.
180 derecede ısınmış olan fırınlımıza koyup pişirelim kesinlikle denemelisiniz .
Pastane Yolu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı