Pastane Adabı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
1 buçuk paket maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 paket margarin
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında dinlenmiş margarinleri derin bir kabın içine alarak, üzerine maya, tuz ,şeker ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
Suyu ekleyip yoğurmaya devam edin, daha sonra unu azar azar ekleyerek asıl yoğurmaya başlayalım.
Hamurun kıvamı değerli. Ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
Daha sonra yoğurduğumuz hamuru eşit modüllere bölelim .
Hamurları yuvarlak haline getirerek 30 dk dinlendirin .
Daha sonra hamuru elinizin tabanı ile ortasına bastırın sonra içine istediğiniz şeyleri koyun .
Hamuru uçlarından tutarak biraz uzatıp birbirinin üstüne gelecek biçimde katlayın (dudak görünümünü alsın ) .
Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çatal çekip üzerine çörek otu yahut susam serpin.
Daha sonra fırına verin. 150 derecede 10 dk mayalandırın .
10 dk sonra dereceyi 200’e çıkarıp pişirin üstü kızarana kadar (20 -25) dk kadar daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg un
1 buçuk paket maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 paket margarin
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında dinlenmiş margarinleri derin bir kabın içine alarak, üzerine maya, tuz ,şeker ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
Suyu ekleyip yoğurmaya devam edin, daha sonra unu azar azar ekleyerek asıl yoğurmaya başlayalım.
Hamurun kıvamı değerli. Ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
Daha sonra yoğurduğumuz hamuru eşit modüllere bölelim .
Hamurları yuvarlak haline getirerek 30 dk dinlendirin .
Daha sonra hamuru elinizin tabanı ile ortasına bastırın sonra içine istediğiniz şeyleri koyun .
Hamuru uçlarından tutarak biraz uzatıp birbirinin üstüne gelecek biçimde katlayın (dudak görünümünü alsın ) .
Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çatal çekip üzerine çörek otu yahut susam serpin.
Daha sonra fırına verin. 150 derecede 10 dk mayalandırın .
10 dk sonra dereceyi 200’e çıkarıp pişirin üstü kızarana kadar (20 -25) dk kadar daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı