Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı veya margarin
3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye suyu ve margarini koyarak kaynatıyoruz.
Daha sonra unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
2-3 dakika hamuru sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocağı kapatarak 15 dakika hamuru soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuza 3 adet yumurtayı tek tek kırarak yedirmemiz gerekiyor bir yumurtayı yoğurmadan diğerini sakın kırmayın.
Yumurtaları hamurumuza iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Ardından hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
Yağladığımız tepsiye kaşık ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı tepsiye bırakıyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında hamurumuzu yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra kremayı hazırlıyoruz.
Krema için bütün malzemeleri tencereye alıyoruz ve iyice çırpıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan alana yakın vanilyayı kremaya katıp iyice çırpıyoruz sonra ocaktan alıp soğutuyoruz.
Krema sıkma torbasına koyup profiterol hamurlarına doldurup servis tabağına alıyoruz.
Son olarak profiterollerimizin üzerine çikolata sosundan döküp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı veya margarin
3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye suyu ve margarini koyarak kaynatıyoruz.
Daha sonra unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
2-3 dakika hamuru sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocağı kapatarak 15 dakika hamuru soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuza 3 adet yumurtayı tek tek kırarak yedirmemiz gerekiyor bir yumurtayı yoğurmadan diğerini sakın kırmayın.
Yumurtaları hamurumuza iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Ardından hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
Yağladığımız tepsiye kaşık ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı tepsiye bırakıyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında hamurumuzu yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra kremayı hazırlıyoruz.
Krema için bütün malzemeleri tencereye alıyoruz ve iyice çırpıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan alana yakın vanilyayı kremaya katıp iyice çırpıyoruz sonra ocaktan alıp soğutuyoruz.
Krema sıkma torbasına koyup profiterol hamurlarına doldurup servis tabağına alıyoruz.
Son olarak profiterollerimizin üzerine çikolata sosundan döküp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Pastane Usulü Profiterol (Pişman Olmazsınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı