Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağ
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1,5 çay bardağı pudra şekeri veya şeker
1,5 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
6 çay bardağı un (Kontrollü eklensin)
Şerbeti için;
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu veya limon dilimi
Üzeri için;
Fındık
Hindistan cevizi

Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayıp, ocağa alalım ve kaynasın. Limonu isterseniz ince bir dilim yaparak şerbetin suyuna ekleyebilirsiniz o şekilde de kaynayabilir. Yarım saat kadar kaynadıktan sonra şerbetimiz hazır olacaktır.
Oda ısısında ki yağımıza şeker veya pudra şekerini ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Ardından yumurta eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. İrmik, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim unu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz kulak memesi kıvamında olacak.
Hamur hazır olunca hamurlardan ceviz büyüklüğünde veya daha küçük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve birer fındık yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip şerbetin de ilk sıcaklığı gidince şerbeti üzerlerine dökülür. Yarım saat sonra hazır olacaktır afiyet olsun
Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt