Pastane Yordamı Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağ (Oda ısısında)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Pastane Yolu Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini yapın. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 dk daha kaynatıp, ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp, oval formu verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Şekerparelere çatalla çizik atın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri nar üzere kızarana kadar yaklaşık 25dk pişirin.
Şekerparelerin birinci sıcaklığı geçince, soğumuş olan şerbeti üzerine ek edin.
2 saat kadar bekletin (Şekerpareleri zıtta çevirin)
Şekerpareler şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçülerle 20 adet şekerpare elde ettim.
Pastane Yöntemi Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr tereyağ (Oda ısısında)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Pastane Yolu Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini yapın. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 dk daha kaynatıp, ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp, oval formu verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Şekerparelere çatalla çizik atın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri nar üzere kızarana kadar yaklaşık 25dk pişirin.
Şekerparelerin birinci sıcaklığı geçince, soğumuş olan şerbeti üzerine ek edin.
2 saat kadar bekletin (Şekerpareleri zıtta çevirin)
Şekerpareler şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçülerle 20 adet şekerpare elde ettim.
Pastane Yöntemi Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı