Pastane Tarzı Şekerpare (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Küçük bir dilim limon
Hamuru için;
100gr tereyağ
1 küçük yumurta
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tepeleme kaşık hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
Üzerini için
Fındık
Pastane Yordamı Şekerpare (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı Yapılışı
Şerbeti için şeker ve suyu derin küçük bir tencereye aldım.
Kaynamaya başlayınca limonu içine attım 10dakika daha kaynatıp altını kapattım soğumaya bıraktım.
Yumurtamın sarışını ayırmadan direkt olarak hamura ekliyoruz.
Hindistan cevizinizde tıpkı formda direkt olarak hamura ekliyoruz.
Tekrar derin bir kaba yumuşamış tereyağı aldım.
Üzerine un hariç öbür materyalleri ek ettim. Unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum. Un ölçüsü markasına nazaran değişiyor siz denetimli formda ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamuru bi 10dakika dinlendirdim.
Sonrasında ceviz kadar modüller alarak yuvarladım borcama dizdim.
Üzerlerine fındık batırdım.
Evvelden ısıtılmış 170derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Benim fırında bu 25 dakika sürdü ancak tekrar değişkenlik gösterebilir kesinlikle denetimli pişirin hem altın hem üstün kızarması gerekir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döktüm. Şekeri büsbütün emince servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Küçük bir dilim limon
Hamuru için;
100gr tereyağ
1 küçük yumurta
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tepeleme kaşık hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
Üzerini için
Fındık
Pastane Yordamı Şekerpare (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı Yapılışı
Şerbeti için şeker ve suyu derin küçük bir tencereye aldım.
Kaynamaya başlayınca limonu içine attım 10dakika daha kaynatıp altını kapattım soğumaya bıraktım.
Yumurtamın sarışını ayırmadan direkt olarak hamura ekliyoruz.
Hindistan cevizinizde tıpkı formda direkt olarak hamura ekliyoruz.
Tekrar derin bir kaba yumuşamış tereyağı aldım.
Üzerine un hariç öbür materyalleri ek ettim. Unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum. Un ölçüsü markasına nazaran değişiyor siz denetimli formda ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamuru bi 10dakika dinlendirdim.
Sonrasında ceviz kadar modüller alarak yuvarladım borcama dizdim.
Üzerlerine fındık batırdım.
Evvelden ısıtılmış 170derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Benim fırında bu 25 dakika sürdü ancak tekrar değişkenlik gösterebilir kesinlikle denetimli pişirin hem altın hem üstün kızarması gerekir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döktüm. Şekeri büsbütün emince servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.