Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 adet yumurta sarısı
150 gram bitter çikolata (2 paket)
1 yemek kaşığı tereyağ veya sanayağ
1 çay bardağı buz gibi soğuk su
Altı için ( isteğe bağlı);
Kek parçaları
Üzeri için;
Antep fıstığı
Beyaz çikolata kırıntısı
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıvamı, dokusu, tadı, kokusu mükemmel bir lezzet…
Nasıl yaptım?.
Kakao, toz şeker ve unu tencereye alıp karıştırdım. Süt ve yumurta sarılarını ekleyip sürekli karıştırarak pişirdim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp çikolataları ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırdım.
Supangleyi oda sıcaklığına gelene kadar kabuk tutmaması için birkaç dakika çırptım.
Ardından 1 çay bardağı soğuk suyu supangleye döktüm. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcıyla çırptım.
Bardaklara 2-3 parça kek ilave edip üzerine tatlımı bölüştürdüm ve güzelce soğumaları için buzdolabına kaldırdım.
Tatlım hazır olduğunda üzerini süsleyip servis ettim.
Afiyet olsun
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 adet yumurta sarısı
150 gram bitter çikolata (2 paket)
1 yemek kaşığı tereyağ veya sanayağ
1 çay bardağı buz gibi soğuk su
Altı için ( isteğe bağlı);
Kek parçaları
Üzeri için;
Antep fıstığı
Beyaz çikolata kırıntısı
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıvamı, dokusu, tadı, kokusu mükemmel bir lezzet…
Nasıl yaptım?.
Kakao, toz şeker ve unu tencereye alıp karıştırdım. Süt ve yumurta sarılarını ekleyip sürekli karıştırarak pişirdim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp çikolataları ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırdım.
Supangleyi oda sıcaklığına gelene kadar kabuk tutmaması için birkaç dakika çırptım.
Ardından 1 çay bardağı soğuk suyu supangleye döktüm. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcıyla çırptım.
Bardaklara 2-3 parça kek ilave edip üzerine tatlımı bölüştürdüm ve güzelce soğumaları için buzdolabına kaldırdım.
Tatlım hazır olduğunda üzerini süsleyip servis ettim.
Afiyet olsun
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı