Pastane Usulü Tahinli Açma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pastane Metodu Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ilik su
1 su bardağı ilik süt
1 çay bardağından parmak eksik sıvı yağı
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yas maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un.
İçi için
1 kase tahin
1 kase ceviz (İsteğe nazaran ince yahut iri çekilmiş)
1 çay bardağı şeker (Şekerini damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
Açmak için;
1 çay bardağından biraz eksik eritilmiş tereyağı
Üstü için;
1 yemek kaşığı pekmez
2 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı kadar tahin
Ceviz yahut susam

Pastane Adabı Tahinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabınızın içine sütü, suyu, şekeri ve mayayı köyünüz yeterlice karıştırınız. Sonra başka materyalleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
Mayalanması için üzerine streçle kapatıp 45 dakika bekleyiniz. Sonra hamuru 6 bezeye ayırınız. Tekrar 15 dakika streçle üstünü kapatıp bekleyiniz.
Açma süreci için bezenin birini alıp üstüne 1 yemek kaşığı tereyağı döküp, oklava kullanmadan elinizle dikdörtgen biçimde bastırarak acınız.
İçine tahin ,şeker ve cevizden serpiniz ve rulo yapınız. Hepsine birebir süreci yapınız ve streçle. Tekrar 10 dakika dinlendiriniz.
Daha sonra ruloların üzerine bastırarak inceltiniz uzatabildiniz kadar uzatınız kendi etrafında döndürerek yuvarlayınız. Ben 2 rulodan 1 tahinli yaptım ,sonra yağlı kağıdı koyup hal verdiğiniz hamurları tepsiye köyünüz.
Elinizle üzerine bastırınız ve üzerine tahini ,yumurta sarışını ve pekmezi karıştırıp hamurun her tarafına gelecek halde sürünüz.
Üzerine ister susam isterseniz ceviz serpiniz. 15-20 dakika kadar tepsi mayası yapınız evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü yeterlice kızarıncaya kadar pişiriniz.
Not: Pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Pastane Metodu Tahinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt