Son konular

Pastane Usulü Tahinli Çörek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pastane Tarzı Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un ( yumuşak bir hamur olacak)
1.5 su bardağı tahin
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam

Pastane Yordamı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ılık su ve ılık sütü maya ve şekerle çırpıp eritin ve azar azar unu ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Üzerini kapatın ve 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu ortada tahini ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın.
Tezgaha sıvı yağ sürüp birinci bezeyi elinizle sündüre sündüre büyütüp açın.
Fotoğraflarda inceliğini görebilirsiniz.
İçine tahinli karışımı sürün.
İsterseniz ceviz serpiştirin çok yakışıyor.
Bir tarafından başlayarak tümünü rulo halinde yapın.
Diğer bezelerle birebir süreci yapın.
Yaptığınız birinci ruloyu elinizle uzatıp büyütün.
Birbirinin etrafında dolayıp gül hali verin.
Tepside 10 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Elinizle tepsi mayası alan çöreğe basıp inceltin.
Üzerine yumurta sarısı ve susam döküp evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.
Mis üzere tel tel ayrılan çörekler hazır.Afiyetle inşallah
Pastane Yordamı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Usulü Tahinli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 tatlı kaşığı instant maya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık süt (200 ml) Yarım su bardağı ılık su (100 ml) Yarım çay bardağı sıvı yağ 3-3.5 su bardağı arası un 1.5 su bardağı tahin Yarım su bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın) 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su (Maya için) 3 yemek kaşığı şeker 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Pastane Usulü Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 150 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik) 125 gram margarin veya tereyağ(oda ısısında yumuşamış) 1 paket instant maya (yaş maya kullanacaksanız yarım paket) 1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın) 2 su bardağı tahin 1 çay bardağı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 3 çay bardağı ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında düzgünce erimiş olsun) Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) İçi için; 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pastane Metodu Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ilik su 1 su bardağı ilik süt 1 çay bardağından parmak eksik sıvı yağı 1 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane yas maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya Alabildiği kadar un. İçi için 1 kase tahin 1 kase ceviz (İsteğe nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt