SoruCevap
Yeni Üye
Pastane Tarzı Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt (Bardak ölçüm 250 ml)
1 su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı tereyağı eritilmiş (Yağların toplamı 1 su bardağı dan 2 parmak eksik olsun)
1 adet yaş maya
1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
Tuz
7 su bardağı dan biraz fazla un kullandım
Yüzüne sürmek için;
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Tahin
Ceviz
Susam
Arasına sürmek için;
1 su bardağı tahin kullandım
Ceviz
Şeker
100 gram kadar tereyağı eritilmiş
Pastane Yolu Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ılık suyla mayayı ıslatalım.
1 tatlı kaşığı şeker zira benim maya buzluktan çıkarıyorum.
Marketten yeni aldıysanız elimizle ufalayın ıslatmaya gerek yok ben o denli yapıyorum.
Bütün gereçleri karıştıralım yumuşak bir hamur yoğuralım. Biraz dinlendirelim kabarsın.
Kabarınca 8 beze yaptım üzerlerine biraz sıvı yağ sürelim.
Biraz daha dinlendirelim bezelerimizi elimizle açalım tereyağımızı sürelim, biraz açalım tahinimizi sürelim biraz şeker serpelim ceviz rulo yapalım.
Aynen açma üzere ı hepsini birebir yapıp, bitirelim birinci yaptığımızı alalım hafif esnetelim yuvarlayıp, bükelim etrafında saralım.
Fırın tepsimize alalım orda biraz dinlensin sonra üzerini bastıralım.
Yumurta sarısı sürelim 1 tatlı kaşığı pekmez karıştıralım ortasına tahin sürelim, şeker serpelim, ceviz susam birebir süreci hepsine uygulayın ben ikisini birleştirip, bir tepsiye bastım öylede yapabilirsiniz birazda tepside mayalansın.
Sonra 180 Derecede ısınmış fırına da pişirelim kesinlikle denemelisiniz. Pamuk üzere çok hoş oluyor Yapacaklara afiyet olsun
Pastane Yöntemi Tahinli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt (Bardak ölçüm 250 ml)
1 su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı tereyağı eritilmiş (Yağların toplamı 1 su bardağı dan 2 parmak eksik olsun)
1 adet yaş maya
1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
Tuz
7 su bardağı dan biraz fazla un kullandım
Yüzüne sürmek için;
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Tahin
Ceviz
Susam
Arasına sürmek için;
1 su bardağı tahin kullandım
Ceviz
Şeker
100 gram kadar tereyağı eritilmiş
Pastane Yolu Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ılık suyla mayayı ıslatalım.
1 tatlı kaşığı şeker zira benim maya buzluktan çıkarıyorum.
Marketten yeni aldıysanız elimizle ufalayın ıslatmaya gerek yok ben o denli yapıyorum.
Bütün gereçleri karıştıralım yumuşak bir hamur yoğuralım. Biraz dinlendirelim kabarsın.
Kabarınca 8 beze yaptım üzerlerine biraz sıvı yağ sürelim.
Biraz daha dinlendirelim bezelerimizi elimizle açalım tereyağımızı sürelim, biraz açalım tahinimizi sürelim biraz şeker serpelim ceviz rulo yapalım.
Aynen açma üzere ı hepsini birebir yapıp, bitirelim birinci yaptığımızı alalım hafif esnetelim yuvarlayıp, bükelim etrafında saralım.
Fırın tepsimize alalım orda biraz dinlensin sonra üzerini bastıralım.
Yumurta sarısı sürelim 1 tatlı kaşığı pekmez karıştıralım ortasına tahin sürelim, şeker serpelim, ceviz susam birebir süreci hepsine uygulayın ben ikisini birleştirip, bir tepsiye bastım öylede yapabilirsiniz birazda tepside mayalansın.
Sonra 180 Derecede ısınmış fırına da pişirelim kesinlikle denemelisiniz. Pamuk üzere çok hoş oluyor Yapacaklara afiyet olsun
Pastane Yöntemi Tahinli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı