Son konular

Pastane Usulü Tahinli Pide

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Pastane Tarzı Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt (Bardak ölçüm 250 ml)
1 su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı tereyağı eritilmiş (Yağların toplamı 1 su bardağı dan 2 parmak eksik olsun)
1 adet yaş maya
1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
Tuz
7 su bardağı dan biraz fazla un kullandım
Yüzüne sürmek için;
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Tahin
Ceviz
Susam
Arasına sürmek için;
1 su bardağı tahin kullandım
Ceviz
Şeker
100 gram kadar tereyağı eritilmiş

Pastane Yolu Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ılık suyla mayayı ıslatalım.
1 tatlı kaşığı şeker zira benim maya buzluktan çıkarıyorum.
Marketten yeni aldıysanız elimizle ufalayın ıslatmaya gerek yok ben o denli yapıyorum.
Bütün gereçleri karıştıralım yumuşak bir hamur yoğuralım. Biraz dinlendirelim kabarsın.
Kabarınca 8 beze yaptım üzerlerine biraz sıvı yağ sürelim.
Biraz daha dinlendirelim bezelerimizi elimizle açalım tereyağımızı sürelim, biraz açalım tahinimizi sürelim biraz şeker serpelim ceviz rulo yapalım.
Aynen açma üzere ı hepsini birebir yapıp, bitirelim birinci yaptığımızı alalım hafif esnetelim yuvarlayıp, bükelim etrafında saralım.
Fırın tepsimize alalım orda biraz dinlensin sonra üzerini bastıralım.
Yumurta sarısı sürelim 1 tatlı kaşığı pekmez karıştıralım ortasına tahin sürelim, şeker serpelim, ceviz susam birebir süreci hepsine uygulayın ben ikisini birleştirip, bir tepsiye bastım öylede yapabilirsiniz birazda tepside mayalansın.
Sonra 180 Derecede ısınmış fırına da pişirelim kesinlikle denemelisiniz. Pamuk üzere çok hoş oluyor Yapacaklara afiyet olsun
Pastane Yöntemi Tahinli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Usulü Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 150 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik) 125 gram margarin veya tereyağ(oda ısısında yumuşamış) 1 paket instant maya (yaş maya kullanacaksanız yarım paket) 1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın) 2 su bardağı tahin 1 çay bardağı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Pastane Metodu Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ilik su 1 su bardağı ilik süt 1 çay bardağından parmak eksik sıvı yağı 1 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane yas maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya Alabildiği kadar un. İçi için 1 kase tahin 1 kase ceviz (İsteğe nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tahinli Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Su bardağı ölçüsü: 200 ml Çay bardağı ölçüsü: 110 ml 250 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağı 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4,5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı tahin Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Rulo Çörekler (Çay Saatlariniz İçin Lezzetli Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 adet yumurta (Sarısı yüzüne ) Alabildiği kadar un Not ( ben tam buğday unu kullandım) İç harcı 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağının yarısı sıvı yağ 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kuru maya 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzerine sürülecek) Un İçi için her beze için; 1 yemek kaşık tahin 1 tatlı kaşığı şeker Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt