Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
125 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker(daha şekerli seven 1.5 koysun)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Tarçın
Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ tencereye alınıp eritilir ve un eklenerek kavurulur .
Kavrulan una azar azar süt eklenerek karıştırılır.
Ardından şeker de ilave edilip fokurdayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir.
Kıvam alınca altı kapatılır ve vanilyası eklenir blender ile 2-3 dk iyice çekilir.
Dikdörtgen bir borcam suya ıslatılır ardından muhallebi borcama dökülür ve soğuması için (en az 2-3 saat) dolaba kaldırılır.
Dolaptan çıkan tatlımız önce ortadan uzunlamasına yukardan aşağı kesilir sonra enine uygun görülen boyutta yukardan aşağı kesilir. (resimlerde mevcut)
Spatula yardımıyla kesilen yerlerden sararak kaldırılır ve servis tabağına alınır (borcam ıslandığı için tatlı çok kolay kalkıyor)
Üzerine tarçın serpilip servis edilir.
Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
125 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker(daha şekerli seven 1.5 koysun)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Tarçın
Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ tencereye alınıp eritilir ve un eklenerek kavurulur .
Kavrulan una azar azar süt eklenerek karıştırılır.
Ardından şeker de ilave edilip fokurdayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir.
Kıvam alınca altı kapatılır ve vanilyası eklenir blender ile 2-3 dk iyice çekilir.
Dikdörtgen bir borcam suya ıslatılır ardından muhallebi borcama dökülür ve soğuması için (en az 2-3 saat) dolaba kaldırılır.
Dolaptan çıkan tatlımız önce ortadan uzunlamasına yukardan aşağı kesilir sonra enine uygun görülen boyutta yukardan aşağı kesilir. (resimlerde mevcut)
Spatula yardımıyla kesilen yerlerden sararak kaldırılır ve servis tabağına alınır (borcam ıslandığı için tatlı çok kolay kalkıyor)
Üzerine tarçın serpilip servis edilir.
Pastane Usulü Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı