Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta akı (Sarıları üzerini kapatıp dolaba kaldırıp bekletin böylelikle açmaların üzeri dahada güzel kızarır)
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım su bardağı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı yada hamur işi margarin
Yaklaşık on su bardağı un (Kontrollü azar azar ekleyin hamur hafif ele yapışacak yumuşaklıkta olacak)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Şekil verirken elimizi nemlendireceğimiz yarım çay bardağı kadar sıvı yağı
Aralara sürmek için;
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada hamur işi margarin (İsteğe bağlı aralara sürmeyebilirsiniz)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
İsteğe göre susam ve çörek otu
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 paket yaş mayayı ve toz şekeri bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı ılık suyu koyup bir güzel eritelim.
Ardından bir su bardağı ılık sütü, sıvı yağını, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ve yumurta akını koyup bir güzel karıştıralım en son unu ve tuzu koyup bir güzel yoğurmaya başlayalım.
İyice kıvama gelmiş hamurun üzerini kapatıp ve örtüp sıcak bir ortamda yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamurdan elimizi hafif sıvı yağla nemlendirip beze yaparak tatlı tabağından biraz büyük açıp araya tereyağı sürüp, sonra rulo halinde sararak rulonun bir tarafa sağa diğer tarafı sola doğru kıvırıp iki ucunu birleştirelim.
Sonra hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Siz istediğiniz açma şeklinde açıp yapabilirsiniz. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Sonra 15-20 dakika tepsi mayasında bekletelim.
Üzerine dolaptan çıkaracağımız yumurta sarısını sürüp susam veya çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar ama arada bir kontrol edin çünkü her fırının pişme süresi değişebilir bu sebeple fırınınızın ayarını ayarlayabilirsiniz.
Pişen açmaları fırında çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Not: Bu ölçülerle 2 tepsiden fazla açma çıkıyor. bu tarifle çeşit çeşit yumuşak poğaçalar yapabilirsiniz.
Püf noktası: Yumurta sarısını akından ayırdığınız zaman dolapta bekletirseniz açma ve poğaçaların üzeri dahada güzel kızaracaktır. Çünkü oda sıcaklığında bekletilirse yumurta sarısını cıvıklaşır açma ve poğaçaların üzeri güzel kızarmaz..
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta akı (Sarıları üzerini kapatıp dolaba kaldırıp bekletin böylelikle açmaların üzeri dahada güzel kızarır)
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım su bardağı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı yada hamur işi margarin
Yaklaşık on su bardağı un (Kontrollü azar azar ekleyin hamur hafif ele yapışacak yumuşaklıkta olacak)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Şekil verirken elimizi nemlendireceğimiz yarım çay bardağı kadar sıvı yağı
Aralara sürmek için;
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada hamur işi margarin (İsteğe bağlı aralara sürmeyebilirsiniz)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
İsteğe göre susam ve çörek otu
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 paket yaş mayayı ve toz şekeri bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı ılık suyu koyup bir güzel eritelim.
Ardından bir su bardağı ılık sütü, sıvı yağını, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ve yumurta akını koyup bir güzel karıştıralım en son unu ve tuzu koyup bir güzel yoğurmaya başlayalım.
İyice kıvama gelmiş hamurun üzerini kapatıp ve örtüp sıcak bir ortamda yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamurdan elimizi hafif sıvı yağla nemlendirip beze yaparak tatlı tabağından biraz büyük açıp araya tereyağı sürüp, sonra rulo halinde sararak rulonun bir tarafa sağa diğer tarafı sola doğru kıvırıp iki ucunu birleştirelim.
Sonra hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Siz istediğiniz açma şeklinde açıp yapabilirsiniz. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Sonra 15-20 dakika tepsi mayasında bekletelim.
Üzerine dolaptan çıkaracağımız yumurta sarısını sürüp susam veya çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar ama arada bir kontrol edin çünkü her fırının pişme süresi değişebilir bu sebeple fırınınızın ayarını ayarlayabilirsiniz.
Pişen açmaları fırında çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Not: Bu ölçülerle 2 tepsiden fazla açma çıkıyor. bu tarifle çeşit çeşit yumuşak poğaçalar yapabilirsiniz.
Püf noktası: Yumurta sarısını akından ayırdığınız zaman dolapta bekletirseniz açma ve poğaçaların üzeri dahada güzel kızaracaktır. Çünkü oda sıcaklığında bekletilirse yumurta sarısını cıvıklaşır açma ve poğaçaların üzeri güzel kızarmaz..
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı