Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
1 paket margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
6 su bardağı un
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı
Pastane Yolu Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir yoğurma kabına un hariç yumuşamış margarin ve hamur için, kullanacağımız tüm gereçlerimizi sırayla ekliyoruz ve elimizle güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, denetimli bir biçimde ekleyerek kulak göğsü kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp ileri geri yuvarlayıp formunu veriyoruz.
Rulo biçimini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev halinde kesiyoruz.
Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam ediyoruz. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika denetimli pişiriyoruz. Sahiden ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor. Şimdiden afiyet olsun.
Pastane Yordamı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
1 paket margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
6 su bardağı un
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı
Pastane Yolu Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir yoğurma kabına un hariç yumuşamış margarin ve hamur için, kullanacağımız tüm gereçlerimizi sırayla ekliyoruz ve elimizle güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, denetimli bir biçimde ekleyerek kulak göğsü kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp ileri geri yuvarlayıp formunu veriyoruz.
Rulo biçimini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev halinde kesiyoruz.
Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam ediyoruz. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika denetimli pişiriyoruz. Sahiden ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor. Şimdiden afiyet olsun.
Pastane Yordamı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı