Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gr oda ısısında margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kakao
Susam
Çörek otu
Pastane Metodu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyaller unu denetimli bir halde eklenerek yoğurulur.
Dilerseniz gereçlere 1 çay kaşığı mahlep de ekleyebilirsiniz.
Ceviz büyüklüğünde modüller alıp istediğimiz usulde biçim verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine kakaoyla yeterlice karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
Çörek otu ve susam ekleyip 180 derece alt-üst fanlı fırın ayarında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Pastane Adabı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gr oda ısısında margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kakao
Susam
Çörek otu
Pastane Metodu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyaller unu denetimli bir halde eklenerek yoğurulur.
Dilerseniz gereçlere 1 çay kaşığı mahlep de ekleyebilirsiniz.
Ceviz büyüklüğünde modüller alıp istediğimiz usulde biçim verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine kakaoyla yeterlice karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
Çörek otu ve susam ekleyip 180 derece alt-üst fanlı fırın ayarında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Pastane Adabı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı