Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
5-6 su bardağı beyaz un
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 küçük paket maya
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
150 gram tereyağ ya da margarin
Üstü için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içine mayayı, şekeri, sütü ve yağı koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz.
Ardından yumurtayı, yumurta akını ilave ediyoruz. Tuzu ekleyip unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde kabınızın üstünü kapatın ve yaklaşık 40 dakika oda sıcaklığında mayalamaya bırakın.
Hamur iki katına çıktığında hamur mayalanmış demektir. Un serpilmiş tezgaha hamurdan kopardığımız bezeleri koyuyoruz.
Elimizle hafifçe bastırıyoruz. Tüm hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın, yuvarlayın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşamış tereyağı ya da margarinden tatlı kaşığının yarısı kadar parçaları koyun. Elinizle yağın üstüne bastırarak hem yağı hamur üstünde yayın hem de hamuru açın. Tatlı tabağı büyüklüğüne geldiğinde tamamdır.
Uç kısmından başlayarak kıvırıyoruz ardından kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil veriyoruz
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika tepside mayalandırıyoruz. Ardından üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 2 su bardağı ılık süt 1 paket yaş maya 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta akı (Sarıları üzerini kapatıp dolaba kaldırıp bekletin böylelikle açmaların üzeri dahada güzel kızarır) Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin 1 şişe sade maden suyu (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 adet tüm yumurta 2 yemek kaşığı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz 2 paket kuru instant maya 5,5-6 su bardağı un (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yumuşacık Pastane Yolu Açma Tanımı İçin Malzemeler 4,5 su bardağı un (500 gr) Yarım çay bardağı sıvı yağ 300 ml ılık su 1/2 (yarım) paket yaş maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Arası için; 100 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığında yumuşak Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pastane Yolu Soft Açma Tanımı (Diğer Tanımları Unutturur) İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 paket yaş maya yada kuru maya 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer materyaller; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su 1 çay bardağı sıvı yağı 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 paket yaş maya yada kuru maya 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer gereçler; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su 1 çay bardağı sıvı yağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt