Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
5-6 su bardağı beyaz un
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 küçük paket maya
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
150 gram tereyağ ya da margarin
Üstü için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu
Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içine mayayı, şekeri, sütü ve yağı koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz.
Ardından yumurtayı, yumurta akını ilave ediyoruz. Tuzu ekleyip unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde kabınızın üstünü kapatın ve yaklaşık 40 dakika oda sıcaklığında mayalamaya bırakın.
Hamur iki katına çıktığında hamur mayalanmış demektir. Un serpilmiş tezgaha hamurdan kopardığımız bezeleri koyuyoruz.
Elimizle hafifçe bastırıyoruz. Tüm hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın, yuvarlayın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşamış tereyağı ya da margarinden tatlı kaşığının yarısı kadar parçaları koyun. Elinizle yağın üstüne bastırarak hem yağı hamur üstünde yayın hem de hamuru açın. Tatlı tabağı büyüklüğüne geldiğinde tamamdır.
Uç kısmından başlayarak kıvırıyoruz ardından kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil veriyoruz
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika tepside mayalandırıyoruz. Ardından üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5-6 su bardağı beyaz un
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 küçük paket maya
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
150 gram tereyağ ya da margarin
Üstü için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu
Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içine mayayı, şekeri, sütü ve yağı koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz.
Ardından yumurtayı, yumurta akını ilave ediyoruz. Tuzu ekleyip unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde kabınızın üstünü kapatın ve yaklaşık 40 dakika oda sıcaklığında mayalamaya bırakın.
Hamur iki katına çıktığında hamur mayalanmış demektir. Un serpilmiş tezgaha hamurdan kopardığımız bezeleri koyuyoruz.
Elimizle hafifçe bastırıyoruz. Tüm hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın, yuvarlayın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşamış tereyağı ya da margarinden tatlı kaşığının yarısı kadar parçaları koyun. Elinizle yağın üstüne bastırarak hem yağı hamur üstünde yayın hem de hamuru açın. Tatlı tabağı büyüklüğüne geldiğinde tamamdır.
Uç kısmından başlayarak kıvırıyoruz ardından kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil veriyoruz
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika tepside mayalandırıyoruz. Ardından üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Pastane Usulü Yumuşacık Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı