Son konular

Pastanedekilerden Daha Güzeli Dudak Poğaça

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Pastanedekilerden Daha Hoşu Dudak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
️250 gram yumuşamış tereyağ yada margarin
️1 su bardağı ılıtılmış su (220 ml)
️1 paket instant maya (7 gram)
️2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
️2 dolu yemek kaşığı şeker
️1 tepeleme tatlı kaşığı doluca tuz
️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayırılacak)
️6 su bardağından, 2 parmak eksik un
️su bardağı ölçüm 220 ml.
️İçi için;
Beyaz peynir
️Üzeri için;
1 silme çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı süt
2 yumurta sarısı

Pastanedekilerden Daha Hoşu Dudak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, su ve şekeri karıştıralım. Eriyince üzerine tuz, yoğurt, yumurta ekleyip, tekrar karıştıralım.
1 bardak un ek edelim yumuşamış tereyağını katıp yoğurmaya başlayalım.
Bardak bardak kontrollüce un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
Hamurun olması gereken son kıvamı, biraz ele yapışır şekilde yumuşacık, pamuk üzere bir hamur olmalı, asla katı yapmayınız, 6-7 dk hamur uygunca yoğurulmalı.
Sonra üzerini kapayıp ılık yerde 1,5 saat kesinlikle mayaya bırakalım (Ortam çok sıcaksa 1 saat yeterlidir)
Hamur hazır olunca, 18 adet eşit bezeye keselim.
Mandalina büyüklüğünde sonra baş parmağımızın kenarı ile yada oklava ile bezelerin tam ortalarına sıkıca basıp çukur yapalım peynirini koyalım kapatalım ve yeniden tam ortaya baş parmak kenarıyla basarak üzerlerini çukur forma getirelim.
Kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Üzerlerini örtüp kesinlikle 40 dk kabarmaları için tepsi mayası verdirelim.
Süre sonunda yumurta sarısı karışımı sürüp, fansız, evvelden ısınmış 200 derece fırının orta rafında 10 dk sonra bir alta indirip kızarana dek 10 -15 dakika daha pişirip, fırından alalım.
Üzerine bir örtü kapatıp 6-7 dakika bekletelim. Arkasına hazırdır soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Pastanedekilerden Daha Hoşu Dudak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı İçin Gereçler 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 3 adet yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayrılacak) 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı karbonat 2 su bardağı ılık süt 1,5 kilo kadar un İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Pastanedekilerden Daha Güzel Kremalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1,5 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta süt(200ml bardak) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı kuru maya Yarım su bardağı şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram tereyağı Yarım tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un (Kontrollü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kandil Simidi Tarifi İcin Malzemeler *Yarım paket margarin (125 gr) *Yarım cay bardağı zeytinyağ *1 yemek kaşığı sirke *1 yemek kaşığı yoğurt *2 yumurta (beyazın biri uzerine) *1 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *2, 53 su bardağı un *1 paket kabartma tozu *İsteğe bağlı mahlep 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pamuk Üzere Kusursuz Sandviç Ekmekleri Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 2 çay bardağı ılık süt 150 gram yumuşak tereyağ yada margarin 2 tepeleme yemek kaşığı şeker 1,5 paket yaş maya 4 adet yumurta (sarıları üzerine ayrılacak) 2,5 tatlı kaşığı dolusu tuz 9-10 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Paris Hoşu Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin yada tereyağı yumuşak olacak 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı şeker 1 kabartma tozu Çeyrek limonun suyu 1 yumurta sarısı (Sarısı içine beyazı yüzüne ) Alabildiği kadar un Kurabiyenin Üzeri İçin Yumurta akı Çekilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt