Son konular

Patates Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
5 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
İsteğe bağlı tuz yada baharatlı tuz
Yarım çay kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak süt
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane

Patates Çorbası Tanımı Yapılışı

Merhabalar çorbamıza başlamadan patatesleri evvel haşlayalım. Fakat haşlama istemeseniz de çiğ olarak rendeleyebilirsiniz.
Havucu yıkayıp rendeleyin.
Pırasayı güzelce yıkayıp doğrayın.
Patatesleri de kabuklarını soyup rendeleyin.
Hepsi hazırken ,tencereye sıvı yağı koyun .
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp içine atın biraz kavurun.
Üzerine havucu ve pırasayı koyup biraz daha kavurun.
İçine baharatlarını koyup patatesleri koyun.
Ben haşlanmış olduğu için en son koydum,çiğden yaparsanız havuçla birlikte ekleyin.
Üzerine kaynamış su ek edin .
Tencereyenin altını tutmaması için karıştırmaya devam edin.
Yumuşaması için 5 dk daha kaynatın.
Malzemeyi mikserden geçirin, pürüzsüz oluncaya kadar.
İçine yarım çay bardağı sütü ve limon suyunu ek edip ocağı kapatın .Çorbamız olmuştur.
Küçük bir kapta yağı hafif kızdırıp naneyi koyup ocaktan alın. Nanemizde hazır.
Çorbamızı sos ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates Yarım çay bardağı zeytinyağı(yada sıvı yağ) Yarım yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 7.5 su bardağı su Üzeri için; 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 tane kabak 2 tane havuç 1 tane patates Yarım demet maydanoz 1 su bardağı arpa şehriye 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ilik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Küp Küp Kış Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk patates 1 orta uzunluk havuç 1 adet pırasa 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 200 ml et suyu yada et bulyon Tuz-karabiber Terbiyesi için Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı un Küp Küp Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 3-4 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için) 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy patates 1 adet havuç 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 bardak tavuk suyu 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için) 1 adet kuru soğan 1 adet orta uzunluk patates 1 adet havuç 1 diş sarımsak(isterseniz eklemeyebilirsiniz) Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt