Patates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
5 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
İsteğe bağlı tuz yada baharatlı tuz
Yarım çay kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak süt
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Patates Çorbası Tanımı Yapılışı
Merhabalar çorbamıza başlamadan patatesleri evvel haşlayalım. Fakat haşlama istemeseniz de çiğ olarak rendeleyebilirsiniz.
Havucu yıkayıp rendeleyin.
Pırasayı güzelce yıkayıp doğrayın.
Patatesleri de kabuklarını soyup rendeleyin.
Hepsi hazırken ,tencereye sıvı yağı koyun .
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp içine atın biraz kavurun.
Üzerine havucu ve pırasayı koyup biraz daha kavurun.
İçine baharatlarını koyup patatesleri koyun.
Ben haşlanmış olduğu için en son koydum,çiğden yaparsanız havuçla birlikte ekleyin.
Üzerine kaynamış su ek edin .
Tencereyenin altını tutmaması için karıştırmaya devam edin.
Yumuşaması için 5 dk daha kaynatın.
Malzemeyi mikserden geçirin, pürüzsüz oluncaya kadar.
İçine yarım çay bardağı sütü ve limon suyunu ek edip ocağı kapatın .Çorbamız olmuştur.
Küçük bir kapta yağı hafif kızdırıp naneyi koyup ocaktan alın. Nanemizde hazır.
Çorbamızı sos ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
5 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
İsteğe bağlı tuz yada baharatlı tuz
Yarım çay kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak süt
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Patates Çorbası Tanımı Yapılışı
Merhabalar çorbamıza başlamadan patatesleri evvel haşlayalım. Fakat haşlama istemeseniz de çiğ olarak rendeleyebilirsiniz.
Havucu yıkayıp rendeleyin.
Pırasayı güzelce yıkayıp doğrayın.
Patatesleri de kabuklarını soyup rendeleyin.
Hepsi hazırken ,tencereye sıvı yağı koyun .
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp içine atın biraz kavurun.
Üzerine havucu ve pırasayı koyup biraz daha kavurun.
İçine baharatlarını koyup patatesleri koyun.
Ben haşlanmış olduğu için en son koydum,çiğden yaparsanız havuçla birlikte ekleyin.
Üzerine kaynamış su ek edin .
Tencereyenin altını tutmaması için karıştırmaya devam edin.
Yumuşaması için 5 dk daha kaynatın.
Malzemeyi mikserden geçirin, pürüzsüz oluncaya kadar.
İçine yarım çay bardağı sütü ve limon suyunu ek edip ocağı kapatın .Çorbamız olmuştur.
Küçük bir kapta yağı hafif kızdırıp naneyi koyup ocaktan alın. Nanemizde hazır.
Çorbamızı sos ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.