Patates Dolması Tanımı İçin Gereçler
5 büyük uzunluk patates
400 gr kıyma
1 soğan
Kızartmak için yağ
1 diş sarımsak
2 domates
2 yemek kaşığı salça
1 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı k tatlı toz biberi
Bir tutam maydanoz
Kaşar rendesi
Patates Dolması Tanımı Yapılışı
Patatesleri soyup ortadan ayırıp içini oyuyorsunuz.
Oyulmuş patatesleri tavada kızartıyorsunuz.
Başka bir tavada evvel 1 soğanı ve 1 sarımsağı kavuruyorsunuz.
Küçük doğranmış domatesleri ekliyorsunuz.
2 yemek kaşığı domates salçasını,2 tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 2 tatlı kaşığı tatlı toz biberini içine ekliyorsunuz.
1 bardak suyu da koyduktan sonra, kısık ateşte kaynatıyorsunuz.
Pişmiş olan kıymamızı patatesin içine koyup, 1 yemek kaşığı salçayı 2 bardak suya ekleyip içine döküyorsunuz.
Rendelenmiş kaşarı üstüne serpip fırında 220°’de yarım saat pişiriyorsunuz.
5 büyük uzunluk patates
400 gr kıyma
1 soğan
Kızartmak için yağ
1 diş sarımsak
2 domates
2 yemek kaşığı salça
1 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı k tatlı toz biberi
Bir tutam maydanoz
Kaşar rendesi
Patates Dolması Tanımı Yapılışı
Patatesleri soyup ortadan ayırıp içini oyuyorsunuz.
Oyulmuş patatesleri tavada kızartıyorsunuz.
Başka bir tavada evvel 1 soğanı ve 1 sarımsağı kavuruyorsunuz.
Küçük doğranmış domatesleri ekliyorsunuz.
2 yemek kaşığı domates salçasını,2 tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 2 tatlı kaşığı tatlı toz biberini içine ekliyorsunuz.
1 bardak suyu da koyduktan sonra, kısık ateşte kaynatıyorsunuz.
Pişmiş olan kıymamızı patatesin içine koyup, 1 yemek kaşığı salçayı 2 bardak suya ekleyip içine döküyorsunuz.
Rendelenmiş kaşarı üstüne serpip fırında 220°’de yarım saat pişiriyorsunuz.