Patates Graten (Kremalı Patates)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patates Graten (Kremalı Patates) Tanımı İçin Materyaller
9 adet patates
2 kutu sıvı krema(400 ml)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için
Rendelenmiş mozeralla peyniri (Kaşar da olur lakin mozeralla daha yumuşak olmasını sağlıyor)

Patates Graten (Kremalı Patates) Tanımı Yapılışı

Patateslerin kabukları soyulur ve çok kalın olmayacak halde dilimlenir tepsiye dizilir.
Tencerede tereyağ eritilir. Un kokusu çıkana kadar kavrulur ve krema ve süt eklenip karıştırılır.
Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır biraz koyu kıvam alınca ocaktan alınır.
Yaptığımız bu sos şimdi sıcakken direk patateslerin üzerine gezdirilir.
Tepsinin üzeri kapatılır ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Tepsi fırından çıkarılır üzerindeki folyo alınır ve büsbütün yüzeyine rendelenmiş peynir serperek tekrar fırına verilir.
Peynir kızarana kadar pişirilir.
Sıcak servis yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun .
 
Üst Alt