Patates Graten Tanımı İçin Gereçler
4-5 patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Kaşar peyniri
Patates Graten Tanımı Yapılışı
Patatesler soyulup doğranır. Küçük uzunluk yuvarlak borcama dizilirler.
Küçük bir tencereye tereyağ ve un koyup birkaç dakika kavrulur.
3 su bardağı süt ek edilip kaynayana kadar pişirilir. Tuz eklenir.
Patatesin üzerine dökülür 200 derecede pişirilir.
Piştikten sonra kaşar peyniri rendesi ek edilir ve servis yapılır.
4-5 patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Kaşar peyniri
Patates Graten Tanımı Yapılışı
Patatesler soyulup doğranır. Küçük uzunluk yuvarlak borcama dizilirler.
Küçük bir tencereye tereyağ ve un koyup birkaç dakika kavrulur.
3 su bardağı süt ek edilip kaynayana kadar pişirilir. Tuz eklenir.
Patatesin üzerine dökülür 200 derecede pişirilir.
Piştikten sonra kaşar peyniri rendesi ek edilir ve servis yapılır.