Patates Graten Tanımı İçin Materyaller
8-10 adet patates (Dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz)
Beşamel sos için:
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peynir
Patates Graten Tanımı Yapılışı
Patateslerimizi soyup halka halka doğruyoruz.
Akabinde bi kabın içerisine yağımızı sarımsağımızı ve unumunuz alıp kavurma sürecini gerçekleştiriyoruz.
Üzerine süt, krema tuz ve kara biberimizi ekleyip durmadan karıştırarak kaynatıyoruz ve patateslerimizin üzerine dağıtıyoruz.
Tepsinin ağzını yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyor.
Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine kaşarını ek ediyor ve kaşarı eridikten sonra sıcak olarak servis yapıp afiyetle yiyoruz
8-10 adet patates (Dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz)
Beşamel sos için:
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peynir
Patates Graten Tanımı Yapılışı
Patateslerimizi soyup halka halka doğruyoruz.
Akabinde bi kabın içerisine yağımızı sarımsağımızı ve unumunuz alıp kavurma sürecini gerçekleştiriyoruz.
Üzerine süt, krema tuz ve kara biberimizi ekleyip durmadan karıştırarak kaynatıyoruz ve patateslerimizin üzerine dağıtıyoruz.
Tepsinin ağzını yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyor.
Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine kaşarını ek ediyor ve kaşarı eridikten sonra sıcak olarak servis yapıp afiyetle yiyoruz