Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet büyük uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 adet orta uzunluk sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1 çay kaşığı ucuyla kimyon
1 çay kaşığı ucuyla pulbıber
Patates Kavurması Tanımı Yapılışı
Soyduğumuz patatesleri tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra küp küp keselim.
Soğan ve sarımsağı güzelce kıyıp sıvı yağ ile kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım .
Son olarak patateslerimizi de harcımıza ek edip kavurduktan sonra altını kapatalım.
Afiyet olsun.
5-6 adet büyük uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 adet orta uzunluk sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1 çay kaşığı ucuyla kimyon
1 çay kaşığı ucuyla pulbıber
Patates Kavurması Tanımı Yapılışı
Soyduğumuz patatesleri tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra küp küp keselim.
Soğan ve sarımsağı güzelce kıyıp sıvı yağ ile kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım .
Son olarak patateslerimizi de harcımıza ek edip kavurduktan sonra altını kapatalım.
Afiyet olsun.