Patates Köftesi Tanımı İçin Gereçler
4 adet patates ( 2.tatlı kaşığı tuz ile haşlayacağız)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su ( yoğurma esnasında eklenecek )
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ kızartmak için.
Patates Köftesi Tanımı Yapılışı
Evvel 4 patatesi 2 tatlı kaşığı tuz ile haşlayın.
Haşlandıktan sonra bir tepsiye patatesleri alın ve çatalla ezin lakin dikkat edin.
Fazlada püre haline getirmeyin patates ele gelmeli üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı suyu ekleyin.
Akabinde baharatı, yumurta, kabartma tosunu ekleyin ve yoğurun ,2 su bardağı unu tepsinin yanına dökün ve yavaş yavaş patatese ekleyin.
Hamurunuz ele yapışan hafif cıvık olmalı.
Köfteler cevizden biraz daha büyük olmalı.
Yuvarlamak için ellerinizi unlayın bu halinde hepsini yuvarlayın.
Kızartmadan evvel yassılaştırın.
Bir çay bardağından iki parmak eksik olan sıvı yağını orta uzunluk tavaya alın ısınınca köfteleri koyun .
Üzerlerine bir kaşık ile sıvı yağ gezdirin böylece köfteleriniz daha parlak olacaktır.
Onları altın sarısından bir tık daha kızartın. Sıcak servis edin afiyet olsun.
4 adet patates ( 2.tatlı kaşığı tuz ile haşlayacağız)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su ( yoğurma esnasında eklenecek )
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ kızartmak için.
Patates Köftesi Tanımı Yapılışı
Evvel 4 patatesi 2 tatlı kaşığı tuz ile haşlayın.
Haşlandıktan sonra bir tepsiye patatesleri alın ve çatalla ezin lakin dikkat edin.
Fazlada püre haline getirmeyin patates ele gelmeli üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı suyu ekleyin.
Akabinde baharatı, yumurta, kabartma tosunu ekleyin ve yoğurun ,2 su bardağı unu tepsinin yanına dökün ve yavaş yavaş patatese ekleyin.
Hamurunuz ele yapışan hafif cıvık olmalı.
Köfteler cevizden biraz daha büyük olmalı.
Yuvarlamak için ellerinizi unlayın bu halinde hepsini yuvarlayın.
Kızartmadan evvel yassılaştırın.
Bir çay bardağından iki parmak eksik olan sıvı yağını orta uzunluk tavaya alın ısınınca köfteleri koyun .
Üzerlerine bir kaşık ile sıvı yağ gezdirin böylece köfteleriniz daha parlak olacaktır.
Onları altın sarısından bir tık daha kızartın. Sıcak servis edin afiyet olsun.