Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler
️5 adet patates
️75 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
️3 yumurta sarısı (aklarını saklayın)
️Marine için
️1/2 (yarım) su bardağı un
️1 /2 su bardağı ekmek kırıntısı
️3 yumurta akı
️Kızartmak için;
sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
5 yumru patatesi haşlayın, soyun ve rendeleyin.
75 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber biraz kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı tuz ile soğuyana kadar karıştırın.
Artık 3 yumurta sarısını ekleyin ve tekrar yeterlice karıştırın.
Karışımı sıkma torbasına aktarın ve fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 1, 5 cm’lik şeritler çizin.
Artık 30 dk buzlukta soğumaya bırakın, akabinde bıçakla 7 cm uzunluğunda bloklar kesin.
Evvel una, sonra yumurta beyazına ve son olarak galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızarana kadar kızartın.
️5 adet patates
️75 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
️3 yumurta sarısı (aklarını saklayın)
️Marine için
️1/2 (yarım) su bardağı un
️1 /2 su bardağı ekmek kırıntısı
️3 yumurta akı
️Kızartmak için;
sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
5 yumru patatesi haşlayın, soyun ve rendeleyin.
75 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber biraz kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı tuz ile soğuyana kadar karıştırın.
Artık 3 yumurta sarısını ekleyin ve tekrar yeterlice karıştırın.
Karışımı sıkma torbasına aktarın ve fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 1, 5 cm’lik şeritler çizin.
Artık 30 dk buzlukta soğumaya bırakın, akabinde bıçakla 7 cm uzunluğunda bloklar kesin.
Evvel una, sonra yumurta beyazına ve son olarak galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızarana kadar kızartın.