Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler
4-5 adet patates
2 adet yumurta(sarısı)
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 çay kaşığı tuz(damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
1,5 çay bardağı kaşar.
Bulamak için :
5 yemek kaşığı un
2 adet yumurta (beyazı)
Galeta unu yahut ekmek kırıntıları
Kızartmak için sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
Patatesleri suda haşlıyoruz.
Patatesleri kabuklarını soyduktan sonra ezip içine tuz 2 yumurta sarısını karabiberi ve kırmızı biberi katıyoruz.
Soğuduktan sonra poşetin ucunu delip uygun bir tabağa sıkıyoruz.
20-25 dakika dondurucuda dinlendiriyoruz.
Patatesleri birinci una sonra yumurta beyazına ve galeta ununa batırıp yağda kızartıyoruz.
4-5 adet patates
2 adet yumurta(sarısı)
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 çay kaşığı tuz(damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
1,5 çay bardağı kaşar.
Bulamak için :
5 yemek kaşığı un
2 adet yumurta (beyazı)
Galeta unu yahut ekmek kırıntıları
Kızartmak için sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
Patatesleri suda haşlıyoruz.
Patatesleri kabuklarını soyduktan sonra ezip içine tuz 2 yumurta sarısını karabiberi ve kırmızı biberi katıyoruz.
Soğuduktan sonra poşetin ucunu delip uygun bir tabağa sıkıyoruz.
20-25 dakika dondurucuda dinlendiriyoruz.
Patatesleri birinci una sonra yumurta beyazına ve galeta ununa batırıp yağda kızartıyoruz.