Patates Mantısı Tek Sözle Mükemmel Hemde Çok Pratik Tanımı İçin Gereçler
7 adet orta patates
1 su bardağı süzme yoğurt yahut mesken yoğurdu (Ben mesken yoğurduyla yaptım 2 su bardağı yetti)
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri İçin
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı kırmız toz biber
Yarım çay kaşığı pul biber
Nane
Patates Mantısı Tek Sözle Olağanüstü Hemde Çok Pratik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri soyup haşlama 10 dakika çabucak hazır Geçelim yapılışına birinci evvel patatesleri soyup doğrayın.
Yıkayın tencereye alın patateslerin üzerine geçecek kadar su ekleyin tuz atın pişirin.
Suyunu süzün geniş bir kaba alın üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün yağı eritin.
Baharatları ekleyip altını kapatın onu da üzerine gezdirin biraz da nane oldu lezzetli bir mantı kesinlikle denenmeli bende birinci başta denemek istemiyordum lakin iyiki yapmışım çok hoş artık favorimiz olur bu mantı
7 adet orta patates
1 su bardağı süzme yoğurt yahut mesken yoğurdu (Ben mesken yoğurduyla yaptım 2 su bardağı yetti)
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri İçin
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı kırmız toz biber
Yarım çay kaşığı pul biber
Nane
Patates Mantısı Tek Sözle Olağanüstü Hemde Çok Pratik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri soyup haşlama 10 dakika çabucak hazır Geçelim yapılışına birinci evvel patatesleri soyup doğrayın.
Yıkayın tencereye alın patateslerin üzerine geçecek kadar su ekleyin tuz atın pişirin.
Suyunu süzün geniş bir kaba alın üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün yağı eritin.
Baharatları ekleyip altını kapatın onu da üzerine gezdirin biraz da nane oldu lezzetli bir mantı kesinlikle denenmeli bende birinci başta denemek istemiyordum lakin iyiki yapmışım çok hoş artık favorimiz olur bu mantı