Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
4 adet patates
2 adet havuç
1 tutam maydanoz
Biraz tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
(dilediğiniz baharatları kullanın)
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biber ( 1 çay kaşığı)
Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşlayıp püre haline getirin.
Havuçları rendeleyip bi tavada yağ kullanmadan kavurun.
Maydanozları ince doğrayıp patatese ekleyin.
Baharatlarını tuzunu ek edip en son kavrulmuş soğumuş havuçları ekleyip yoğurun.
Minik toplar yapıp servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip.
En son sıvı yağlı toz biber sosu dökün.
Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patates
2 adet havuç
1 tutam maydanoz
Biraz tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
(dilediğiniz baharatları kullanın)
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biber ( 1 çay kaşığı)
Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşlayıp püre haline getirin.
Havuçları rendeleyip bi tavada yağ kullanmadan kavurun.
Maydanozları ince doğrayıp patatese ekleyin.
Baharatlarını tuzunu ek edip en son kavrulmuş soğumuş havuçları ekleyip yoğurun.
Minik toplar yapıp servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip.
En son sıvı yağlı toz biber sosu dökün.
Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı