Son konular

Patates Mantısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Patates çanağı için;
3 adet orta uzunluk patates
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Biraz maydanoz
Kıyma harcı için;
250 g kıyma
1 adet soğan
2 adet domates (Domates yoksa domates salçasıda kullana bilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Biraz maydanoz
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Üzeri için;
Yoğurt (Sarımsaklı ya da sarımsaklı olması isteye bağlı)
Domates püresi
1 yemek kaşığı nane

Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi haşlanması için ocağa koyuyoruz. Biz de bu ortada yeşillikler doğrayıp, bir kaseye alıyoruz. Sıvı yağı tavaya ekliyoruz ve üzerine kıyma mızı koyup, karıştırıyoruz.
Kıyma kavrulduktan sonra soğanları da ekliyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Rendelenmiş domatesi de kıymanın üzerine koyuyoruz ve baharatlarını ekliyoruz. Kıymalı harcı ocaktan almadan evvel doğranmış maydanozumuzdan bir az ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Üzeri için; sosumuzu hazırlayalım artık. Evvel tavamıza tereyağı mızı ekleyelim erimesini bekliyoruz. Eridikten sonra üzerine doğranmış domates ekliyoruz.
Domates suyunu uygunca saldıktan sonra 1 yemek kaşığı naneyi de ekliyoruz bir az da karıştırdıktan sonra ocağı kapata biliriz.
Bu sırada patatesler pişmiş olur. Onları bir kapa alın ve püre haline getirin. Üzerine baharatları ve maydanozu da ekledikten sonra düzgünce karıştırıyoruz.
Elimizde ceviz büyüklüğünde patates ezmesi alıyoruz ve evvel yuvarlıyoruz sonra parmaklarımız ile ortasından delikler açıyoruz. Yırtılmamasına dikkat edelim lütfen. Bu hal de patateslerimizi yapalım ve bir tabağa koyalım.
Üzerlerine kıyma harcı mızı koyuyoruz ve üzerlerine evvel yoğurt sonra ise hazırladığımız sıcak sosu ekliyoruz. Bu harika bir lezzet. Her kes ben ce denemeli ve tatmalı. Tadımda ne söylemek istediğimi daha net anlayacaksınız. Şimdiden her kese afiyet olsun. Lütfen sayfamı izlemekte kalın. Her kesin eline koluna yüreğine sıhhat
Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo patates 1 tutam maydanoz 1 tutam yeşil soğan Tuz Karabiber Pul biber Yarım çay bardağı zeytinyağı İçi için; 300 gram kıyma 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber Pul biber 1 kase sarımsaklı yoğurt Patates Mantısı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Efsane Türkmen Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamur: 3-4 su bardağı un 3 su bardağı su Tuz İç harcı: 500 gram kıyma 3 orta boy soğan 3 patates 3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı su Tuz ve baharat Efsane Türkmen Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur için tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Patates yatağı için; 7 adet orta boy patates 2 adet havuç 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı muskat 1 yemek kaşığı zeytinyağı Kıymalı sos için; 250 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet sarımsak 1 adet kapya biberi 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Manav Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 su bardağı ılık su 2 adet yumurta (Aklarıyla bir arada ) 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç gereci için 2 orta uzunluk soğan 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı salça (Domates) Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz ve bir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Patateslı Yağ Mantısı Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un 1 adet yumurta Çay kaşığı ucuyla tuz 1 su bardağı su İç Harcı İçin 2-3 adet patates 1 adet küçük uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası Karabiber Pul biber Tuz Sosu İçin 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı Yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt