Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller
4 adet orta patates
Pulbiber yahut tozbiber-nane
Üzeri için sos;
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
Patatesleri gelişi hoş doğrayıp üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakın.
Haşlana patatesleri süzüp soğumaya bırakalım.
Biraz soğuduktan sonra ezin, içerisine tuz ,karabiber koyup karıştıralım.
Küçük küçük kesimlere ayırıp yuvarlayalım.
Akabinde bir tabağa alıp sarımsaklı yoğurdu dökelim.
Küçük bir tavada zeytinyağını, salçayı, pulbiber ve naneyle bir sos yapalım.
Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.
4 adet orta patates
Pulbiber yahut tozbiber-nane
Üzeri için sos;
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
Patatesleri gelişi hoş doğrayıp üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakın.
Haşlana patatesleri süzüp soğumaya bırakalım.
Biraz soğuduktan sonra ezin, içerisine tuz ,karabiber koyup karıştıralım.
Küçük küçük kesimlere ayırıp yuvarlayalım.
Akabinde bir tabağa alıp sarımsaklı yoğurdu dökelim.
Küçük bir tavada zeytinyağını, salçayı, pulbiber ve naneyle bir sos yapalım.
Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.