Patates Oturtma

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
1 kg patates
İç harcı için
500 gram kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kara biber
Pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Kara biber
Üzeri için
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlik olarak patatesleri soyup yuvarlak dilimliyoruz.
Uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz suyunu süzüp borcama alıyoruz.
Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ek ediyoruz zeytinyağ ve tereyağ ek edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra salça tuz karabiber pulbiber ek edip karıştırıyoruz.
Ardından kapya biber ve sivri biberi ince ince doğrayıp kıymaya ek edip tekrar karıştırıyoruz.
Orta ateşte 5-6 dk pişiriyoruz.
Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz un ekleyip ocakta hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırıyoruz koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp patatesin üzerine gezdiriyoruz.
Üzerine kıymalı harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
En üstüne kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt