Patates Paçalı Misket Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
Paçası için;
4 adet patates
3 su bardağı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Maydanoz
Patates Paçalı Misket Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için verilen gereçleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler alıp tabağa diziyoruz.
Köftelerin üzerini kapatıp buzdolabında biraz dinlendiriyoruz. Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz.
Patates paçası için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
Geniş bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alıp ezdiğimiz patatesleri tavaya alıyoruz.
Patatesleri biraz ısıttıktan sonra yoğurt, yumurta, rende sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyip bütün materyaller yeterlice karışama kadar pişiriyoruz.
Köfteleri az sıvı yağ koyduğumuz tavada gerili önlü kızartıyoruz.
Servis etmek için tabağın alt kısmına patates kesiminden üzerine de pişen köfteleri koyuyoruz.
En son tereyağında toz biberi yakıp üzerine gezdiriyoruz.
İsteğe bağlı maydanoz da serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
Paçası için;
4 adet patates
3 su bardağı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Maydanoz
Patates Paçalı Misket Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için verilen gereçleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler alıp tabağa diziyoruz.
Köftelerin üzerini kapatıp buzdolabında biraz dinlendiriyoruz. Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz.
Patates paçası için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
Geniş bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alıp ezdiğimiz patatesleri tavaya alıyoruz.
Patatesleri biraz ısıttıktan sonra yoğurt, yumurta, rende sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyip bütün materyaller yeterlice karışama kadar pişiriyoruz.
Köfteleri az sıvı yağ koyduğumuz tavada gerili önlü kızartıyoruz.
Servis etmek için tabağın alt kısmına patates kesiminden üzerine de pişen köfteleri koyuyoruz.
En son tereyağında toz biberi yakıp üzerine gezdiriyoruz.
İsteğe bağlı maydanoz da serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.