Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 tane soğan
1 küçük bağ maydanoz
Yarım su bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Patates paçası için;
3 tane orta boy patates
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Su
Üzeri için;
Kıyılmış maydanoz
Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için soğanı ve maydanozu ince doğrayalım. Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım.
En az 5 dakika yoğuralım ve misket şekli verelim. Patates paçası için patateslerimizi haşlayalım ve ezelim.
Pişirme yaptığımız tencereye zeytinyağını ezilmiş patatesi tuzunu ve yumurtayı alalım.
Sürekli karıştırarak 3 dakika kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım.
Üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve yoğurdu ilave edelim. Homojen olana kadar karıştıralım.
Köftelerimizi yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım. Sosu için tereyağını tavaya alıp eritelim üzerine salçasını ekleyip kavuralım suyuyla kıvamını ayarlayıp biraz kaynatalım.
Sıra geldi son aşamaya tabağa patates paçasını üzerine köfteleri ve sosunu gezdirelim.
Kıyılmış maydanoz ekleyip servis edelim
Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo kıyma
1 tane soğan
1 küçük bağ maydanoz
Yarım su bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Patates paçası için;
3 tane orta boy patates
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Su
Üzeri için;
Kıyılmış maydanoz
Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için soğanı ve maydanozu ince doğrayalım. Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım.
En az 5 dakika yoğuralım ve misket şekli verelim. Patates paçası için patateslerimizi haşlayalım ve ezelim.
Pişirme yaptığımız tencereye zeytinyağını ezilmiş patatesi tuzunu ve yumurtayı alalım.
Sürekli karıştırarak 3 dakika kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım.
Üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve yoğurdu ilave edelim. Homojen olana kadar karıştıralım.
Köftelerimizi yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım. Sosu için tereyağını tavaya alıp eritelim üzerine salçasını ekleyip kavuralım suyuyla kıvamını ayarlayıp biraz kaynatalım.
Sıra geldi son aşamaya tabağa patates paçasını üzerine köfteleri ve sosunu gezdirelim.
Kıyılmış maydanoz ekleyip servis edelim
Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı