Son konular

Patates Pureli Dana Rosto Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patates Pureli Dana Rosto Tarifi
Patates Pureli Dana Rosto nasıl yapılır
Patates Pureli Dana Rosto yapılışı

Patates Pureli Dana Rosto Tarifi Resimli

imagespatatespurelidanarostotarifiresimli5ad425184c771

Malzemeler
1 kg dana eti, 2 corba kaşığı salca, 2 corba kaşığı mısırozu yağı 1 corba kaşığı un, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuc, 1 adet defne yaprağı, 1 miktar kereviz yaprağı, 1 miktar maydanoz, 1 diş sarımsak, 4 su bardağı su, karabiber, tuz

Patates puresi icin malzemeler:
1 kg patates, 1 litre sut, 2 corba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su

Hazırlanışı
Derince bir tencereye mısırozu yağı konur ve bu yağa etler eklenir Etler bu yağda ters duz edilerek, suyunu bırakıp cekene kadar kızartılır Etler suyunu cekince salca eklenir ve kavrulur Bu arada kup kup doğranmış havuc, ince doğranmış kuru soğan, sarımsak, defneyaprağı, kereviz yaprağı, maydanoz ve 4 su bardağı su da eklenerek kaynamaya bırakılır Su kaynayınca suzgec yardımı ile uzerinde oluşan kopukler alınır Kopukler alındıktan sonra tencerenin ağzı kapatılıp etler iyice pişirilir Etler piştikten sonra suzgec yardımı ile sudan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır Bu arada kalan salcalı ve sebzeli suya bir corba kaşığı un eklenir ve cırpıcı yardımı ile karıştırılır 5 dakika kaynamaya bırakılır Soğumuş olan etler bıcak yardımı ile dilimler halinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir Karabiber ve tuz da atılır Etlerin uzerine salcalı ve sebzeli et suyundan dokulur ve 10 dakika fırında kızarmaya bırakılır Sıcak olarak yanında patates puresi ile birlikte servis yapılır

Patates puresinin hazırlanışı:
Oncelikle patatesler soyulur ve yıkanır Derince bir tencereye konur Uzeri kapanacak şekilde 5 su bardağı su eklenir, haşlanmaya bırakılır Haşlanan patatesler bir suzgec yardımı ile suzulur Mikser veya catal ile ezilerek pure haline getirilir Derince bir tencereye 1 corba kaşığı tereyağı konur ve eritilir Uzerine 1 litre sut ve pure haline getirilmiş patatesler eklenir Mikser yardımı ile cırpılarak muhallebi kıvamına getirilerek pişirilir Sıcak olarak etlerin yanına konularak servis yapılır
 

Similar threads

  • Soru
Dana Rosto Tarifi Resimli, Resimli Dana Rosto Tarifi, Dana Rosto Tarifi imagesdanarostotarifiresimli5ad431e2e1afd Malzemeler 750 gr Dana Nuar veya Kontrfile 12 Cay Bardağı Sıvı yağ 2 Corba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 1 Adet Havuc 1 Corba Kaşığı Salca 1 Corba Kaşığı Un 56 Su Bardağı Etsuyu veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Fırında Patates Pureli Kofte Tarifi Fırında Patates Pureli Kofte nasıl yapılır Patates Pureli Kofte Tarifi Fırında Patates Pureli Kofte Tarifi Resimli imagesfirindapatatespurelikoftetarifiresimli5ad42bc7bf50c Malzemeler 1 yemek kaşığı salca 1 su bardağı sıcak su 1 cay bardağı kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Patates Pureli Tavuk Goğsu Tarifi İcin Malzemeler *1 butun tavuk goğsu *2 yeşil biber *1 kırmızı biber *1 kuru soğan *1 domates *2 diş sarımsak *1 yemek kaşığı salca *2 yemek kaşığı domates sosu *Yarım cay bardağı sıvı yağ *Kimyon, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber, kekik (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Fırında Patates Pureli Tavuk Sote Tarifi İcin Malzemeler Sote icin: *1 paket tavuk goğsu *1 soğan *2 sivri biber *1 kırmızı kapya biber *1 domates *1 yemek kaşığı salca *Sıvı yağ *1 tatlı kaşığı pul biber *1 tatlı kaşığı karabiber *Tuz Puresi icin: *5 patates *1 yemek kaşığı tereyağı *Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Bezelye Pureli Tavşan Tarifi Resimli Bezelye Pureli Tavşan Tarifi Malzemeler 100 g tavşan boneless et, 1 corba kaşığı ekmek kırıntısı 2 corba kaşığı sut 1 corba kaşığı krema 1 yumurta 1 havuc 1 siyah zeytin 20 gr tereyağı maydanoz tuz bezelye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt