Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller
250 gram dana kuş başı
4-5 orta uzunluk patates
2-3 orta uzunluk kuru soğan
3-4 biber
3-4 domates
1 su bardağı süt
3-4 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etinizi doğrayıp tencereye alın bir taşım kaynadıktan sonra suyunu dökün sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
Daha sonra patateslerinizi soyup doğrayın üzerini geçecek kadar su ekleyip tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Etiniz ve patatesleriniz kaynarken biber soğan ve domateslerinizi doğrayıp hazırlayın. Soğan ve biberleri kavurun üzerine pişmiş eti ek edin ve birlikte az daha kavurun.
Üzerine salça, karabiber, pul biber ve sarımsağı ek edin. Daha sonra domatesleri ekleyin en son haşladığınız et suyundanda 1 çay bardağı ekleyip kaynamaya bırakın. Tuzunuzu eklemeyi unutmayın.
Kaynayan patateslerinizi ezin.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alın yağ kızarınca üzerine patates ezmelerini ekleyin az birlikte kavurun sonra sütünüzü karabiber ve tuzu ek edip karıştırın.
Tabağınıza patates püresini bırakıp üzerine et sote ek edin. Tabi isterseniz patates püresini tepsiye yayıp üzerine et soteyi ek edin en son üzerine kaşar rendeleyip 5-10 dakika fırınlayın. Afiyet olsun
250 gram dana kuş başı
4-5 orta uzunluk patates
2-3 orta uzunluk kuru soğan
3-4 biber
3-4 domates
1 su bardağı süt
3-4 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etinizi doğrayıp tencereye alın bir taşım kaynadıktan sonra suyunu dökün sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
Daha sonra patateslerinizi soyup doğrayın üzerini geçecek kadar su ekleyip tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Etiniz ve patatesleriniz kaynarken biber soğan ve domateslerinizi doğrayıp hazırlayın. Soğan ve biberleri kavurun üzerine pişmiş eti ek edin ve birlikte az daha kavurun.
Üzerine salça, karabiber, pul biber ve sarımsağı ek edin. Daha sonra domatesleri ekleyin en son haşladığınız et suyundanda 1 çay bardağı ekleyip kaynamaya bırakın. Tuzunuzu eklemeyi unutmayın.
Kaynayan patateslerinizi ezin.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alın yağ kızarınca üzerine patates ezmelerini ekleyin az birlikte kavurun sonra sütünüzü karabiber ve tuzu ek edip karıştırın.
Tabağınıza patates püresini bırakıp üzerine et sote ek edin. Tabi isterseniz patates püresini tepsiye yayıp üzerine et soteyi ek edin en son üzerine kaşar rendeleyip 5-10 dakika fırınlayın. Afiyet olsun