Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
3 adet iri patlıcan
200 – 220 gram dana kıyma
1-2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım su bardağı sıcak su
Patates püresi için;
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Salcalı sos için;
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 – 1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
Ardından bir tepsiye dizin.
Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk yumuşana kadar pişirin.
Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğan kavurun.
Kıymayı ekleyip devam kavurun.
Biberleri, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Salçaları da ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
Üzerine suyu ve baharatları ekleyip altını kısın ve 4-5 dk üzeri kapalı pişirin.
Patlıcanları fırından alıp çatal ile iç malzemesine yer açın ve tuzlayın.
Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
Patates püresi için patatesleri haslayın ve süzün.
Sıcakken ezin üzerine tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın püre haline getirip sıkma torbasına doldurun.
Püreyi kıymalı harcın üzerine sıkın.
Sosu için salçayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patlıcanların aralarına dökün.
Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet iri patlıcan
200 – 220 gram dana kıyma
1-2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım su bardağı sıcak su
Patates püresi için;
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Salcalı sos için;
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 – 1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
Ardından bir tepsiye dizin.
Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk yumuşana kadar pişirin.
Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğan kavurun.
Kıymayı ekleyip devam kavurun.
Biberleri, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Salçaları da ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
Üzerine suyu ve baharatları ekleyip altını kısın ve 4-5 dk üzeri kapalı pişirin.
Patlıcanları fırından alıp çatal ile iç malzemesine yer açın ve tuzlayın.
Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
Patates püresi için patatesleri haslayın ve süzün.
Sıcakken ezin üzerine tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın püre haline getirip sıkma torbasına doldurun.
Püreyi kıymalı harcın üzerine sıkın.
Sosu için salçayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patlıcanların aralarına dökün.
Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı