Patates Püreli Kaşarlı Bostan Patlıcan Kebabı (Etli) Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo dana kuşbaşı
4 adet orta uzunluk bostan patlıcan
1 adet büyük uzunluk soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Püresi için;
6 adet küçük uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar (üzeri için)
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1.5 su bardağı sıcak su
Patates Püreli Kaşarlı Bostan Patlıcan Kebabı (Etli) Tanımı Yapılışı
Bostan patlıcanları ortadan ikiye bölelim.
10 dk tuzluda suda bekletip. Gerili önlü yağlayarak fırında kızartalım.Bostan patlıcan büyükse dilim dilim keserekte yapabilirsiniz.
İç harç için kuşbaşı aldığımız etleri küçültelim.
Büyük bir tavada kavuralım. Soğanı ve yağı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Biberleri de ekleyelim.
Soğan ve biberler yeterlice kavrulsun.Salçaları ve domatesi ekleyelim.Baharatları da ekleyelim.
1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte biber ve domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesleri soyalım. 4e bölelim ve haşlayalım.Ezelim. Sıcakken tereyağını ekleyelim.
Sütü de ekleyerek pişirelim. En son blendardan pürüzsüz olması için geçelim.
Bostan patlıcanların üzerine evvel etli karışımı sonra püreyi koyalım.
Sosu için gerekli materyalleri küçük tavada karıştıralım. Kaynayınca sosu da ekleyerek evvelce ısıtılmış 180 derece pişirelim.
Üzeri kızarmaya başlayınca kaşarı ek edelim.Kızarınca alalım.Afiyet olsun. Pilav eşliğinde sunabilirsiniz.Biraz evreli yemek ama bereketli ve doyurucu oluyor. Tavsiye ederim
Yarım kilo dana kuşbaşı
4 adet orta uzunluk bostan patlıcan
1 adet büyük uzunluk soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Püresi için;
6 adet küçük uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar (üzeri için)
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1.5 su bardağı sıcak su
Patates Püreli Kaşarlı Bostan Patlıcan Kebabı (Etli) Tanımı Yapılışı
Bostan patlıcanları ortadan ikiye bölelim.
10 dk tuzluda suda bekletip. Gerili önlü yağlayarak fırında kızartalım.Bostan patlıcan büyükse dilim dilim keserekte yapabilirsiniz.
İç harç için kuşbaşı aldığımız etleri küçültelim.
Büyük bir tavada kavuralım. Soğanı ve yağı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Biberleri de ekleyelim.
Soğan ve biberler yeterlice kavrulsun.Salçaları ve domatesi ekleyelim.Baharatları da ekleyelim.
1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte biber ve domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesleri soyalım. 4e bölelim ve haşlayalım.Ezelim. Sıcakken tereyağını ekleyelim.
Sütü de ekleyerek pişirelim. En son blendardan pürüzsüz olması için geçelim.
Bostan patlıcanların üzerine evvel etli karışımı sonra püreyi koyalım.
Sosu için gerekli materyalleri küçük tavada karıştıralım. Kaynayınca sosu da ekleyerek evvelce ısıtılmış 180 derece pişirelim.
Üzeri kızarmaya başlayınca kaşarı ek edelim.Kızarınca alalım.Afiyet olsun. Pilav eşliğinde sunabilirsiniz.Biraz evreli yemek ama bereketli ve doyurucu oluyor. Tavsiye ederim