Son konular

Patates Püreli Tavuk Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
250 gram bir modül tavuk göğsü
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak rendelenmiş
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kapya biber kırmızı
1 yemek kaşığı salça
1 adet küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığından az tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığından az karabiber
Yarım çay bardağı su
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates püresi için;
6 adet orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt ( 180 ml bardak ölçüsü)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerzevat tozu
Yarım çay kaşığı muskat ( isteğe bağlı)

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle haşlamış olduğunuz patatesleri güzelce ezip püre haline getirin, bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip ılık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
Baharatları ekleyip güzelce karıştırıp pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıp 25-30 cm bir fırın kabına patatesleri yayın bir kenara alın.
Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyip küp doğranmış tavukları ekleyip kavurmaya başlayın.
Rendelenmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip soteleyin.
Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin .
Salçayı ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Baharatları ek edip soteleyin .
Ardından suyunu ekleyip iki üç dakika kadar kaynadıktan sonra tavuklu harcınızı patateslerin üzerine yayın.
Kaşar peyniri serpiştirip evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin afiyet bal şeker olsun
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4,5 adet patates 2 adet tavuk göğsü 250 gram mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için) 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeșil biber 1 adet kuru soğan 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 adet domates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Patates püresi için 15 adet haşlanmalık patates 25 gr kaşar peyniri 40 gr tereyağ yahut margarin 1 yemek kaşığı süt Karabiber Tuz Tavuk sote için 1 adet tavuk göğsü Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller Kaşar peyniri rendesi Püre için ; 4 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı süt 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi Karabiber Tuz Tavuk sote için ; 2 adet tavuk göğsü 1 büyük kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet domates 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Patates Püreli Ispanaklı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 700 gram tavuk göğsü 1 adet soğan 3 diş sarımsak 3 adet yeşil biber 250 gram ıspanak 250 gram mantar 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tozbiber 1 çay kaşığı köri 1 tatlı kaşığı tuz Patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler Püresi için; 6 adet büyük uzunluk patates 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase kaşar peyniri rendesi Tavuk sote için; 3 kesim tavuk göğüsü 10-15 adet mantar 1 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil köy biberi 1 adet soğan 2 diş sarımsak 4-5 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt