Patates Püreli Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt
Sote için:
Yarım kilo tavuk göğsü
1 kırmızı biber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz, pulbiber, kekik
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için
Kaşar peyniri

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı

Patatesleri soyup 6’ya bölüyoruz. Bu şekilde haşladığımızda ezilmesi daha kolaylaşacaktır.
Haşlandıktan sonra tereyağı, süt ve tuzu ekleyip püre kıvamına gelene kadar ezelim.
Sote için tavaya tavuğu alıyoruz.
Sıvı yağı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Tavuk suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Tavuk pişene kadar sarımsak, soğan ve biberi doğruyoruz.
Piştikten sonra soğan, sarımsak, biber ve salçayı ekleyip kavuruyoruz.
Kavurma işlemi bitikten sonra domates ve baharatları ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
Beşamel sosu için tereyağını tencereye alıp eritiyoruz.
Eridikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmamasını önlemek için sürekli ve süratli bir şekilde karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Karışımımız kaynadıktan sonra 1-2 dakika ocakta tutuyoruz ki biraz daha koyulaşsın.
Kullanacağımız fırın kabına birinci püreyi sonra tavuk soteyi sonra da beşamel sosu koyup en son üzerine kaşar peynirleri diziyoruz. (ı̇sterseniz kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. ).
220 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Afiyet olsun .
 
Üst Alt