Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
Püre için;
3 büyük patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından az kaşar rendesi
Tavuk sote için;
1 kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 kapya biber
1 büyük domates
1 yemek kaşığı salça
Tavuk göğsü 3 büyük parça
Tuz karabiber kekik
Beşamel sos;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patates Püreli Tavuk Tanımı Yapılışı
Püre için patatesleri haşlayın sonra suyunu süzüp ezin.
İçine tereyağı ekleyip karıştırın sonra süt ve baharatları ekleyin .
En sonda kaşar rendesi ekleyip karıştırın ve neyle pişirecekseniz içine ekleyin.
Tavuk sote için soğanları küp küp doğrayıp az ya da kavurun.
Biberleri ince ince kıyıp kavurun soğanla, sonra domatesi küp küp doğrayın yada konserve domates ekleyin.
Salça ekleyip kavurun, tavukları küp küp doğrayıp ekleyin ve birazda su ekliyoruz.
Baharatları ekleyin ve pişirin, pişince patateslerin üzerine dökün.
Üzerine beşamel sos yapın sonrada kaşar rendesi ekleyip fırında kızarana kadar pişirin.
Püre için;
3 büyük patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından az kaşar rendesi
Tavuk sote için;
1 kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 kapya biber
1 büyük domates
1 yemek kaşığı salça
Tavuk göğsü 3 büyük parça
Tuz karabiber kekik
Beşamel sos;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patates Püreli Tavuk Tanımı Yapılışı
Püre için patatesleri haşlayın sonra suyunu süzüp ezin.
İçine tereyağı ekleyip karıştırın sonra süt ve baharatları ekleyin .
En sonda kaşar rendesi ekleyip karıştırın ve neyle pişirecekseniz içine ekleyin.
Tavuk sote için soğanları küp küp doğrayıp az ya da kavurun.
Biberleri ince ince kıyıp kavurun soğanla, sonra domatesi küp küp doğrayın yada konserve domates ekleyin.
Salça ekleyip kavurun, tavukları küp küp doğrayıp ekleyin ve birazda su ekliyoruz.
Baharatları ekleyin ve pişirin, pişince patateslerin üzerine dökün.
Üzerine beşamel sos yapın sonrada kaşar rendesi ekleyip fırında kızarana kadar pişirin.