Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg dana kuşbaşı
1 kase arpacık soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı domates püresi ya da doğranmış domates
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 su bardağı kaynar su
Püre için:
4 orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben evvelden kavurmuş olduğum eti kullandım. Kavrulmuş et yoksa tencereye sıvı yağ alınır üzerine etler eklenir, tencerenin kapağı kapatılıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
Etten sonra tereyağı eklenir.
Sırasıyla evvel arpacık soğanı, biberi ekleyip kavuralım.
Daha sonra salçayı, baharatları, tuzu, domates püresini ekleyip karıştıralım.
Üzerine kaynar suyu döküp kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Patates püresi için patateslerimizi soyup, küp küp doğrayıp suda haşlıyoruz.
Sıcakken patatesleri ezip içine tereyağı, süt, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip düzgünce ezelim.
İsterseniz porsiyonluk fırın kaplarına püremizi koyalım ister benim üzere bir borcama koyun.
Patates püresini alt tabana yaydıktan sonra et sotemizi ekleyelim.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
İftar sebebiyle tabağa koyduğum halini çekmeyi unuttum çok pratik çok hoş bir tanım
Afiyet olsun
Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg dana kuşbaşı
1 kase arpacık soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı domates püresi ya da doğranmış domates
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 su bardağı kaynar su
Püre için:
4 orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben evvelden kavurmuş olduğum eti kullandım. Kavrulmuş et yoksa tencereye sıvı yağ alınır üzerine etler eklenir, tencerenin kapağı kapatılıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
Etten sonra tereyağı eklenir.
Sırasıyla evvel arpacık soğanı, biberi ekleyip kavuralım.
Daha sonra salçayı, baharatları, tuzu, domates püresini ekleyip karıştıralım.
Üzerine kaynar suyu döküp kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Patates püresi için patateslerimizi soyup, küp küp doğrayıp suda haşlıyoruz.
Sıcakken patatesleri ezip içine tereyağı, süt, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip düzgünce ezelim.
İsterseniz porsiyonluk fırın kaplarına püremizi koyalım ister benim üzere bir borcama koyun.
Patates püresini alt tabana yaydıktan sonra et sotemizi ekleyelim.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
İftar sebebiyle tabağa koyduğum halini çekmeyi unuttum çok pratik çok hoş bir tanım
Afiyet olsun
Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı