Patates Püresi Yatağında Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
500 gram köftelik kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 büyük kuru soğan
2 kaşık galeta unu
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Köfteleri Bulamak İçin
2 yumurta
3-4 kaşık un
Püre İçin
7-8 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Patates Püresi Yatağında Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp, süzüp haşlamaya bırakalım.
Pirincimiz haşlanırken 2 adet soğanı minik halde doğrayıp yağ ile birlikte tavada kavuralım.
Kavrulan soğanımızın üzerine kıymanın yarısını (250 gr) ekleyip daima karıştırarak kavuralım.
Baharatların yarısını ve tuzu kavrulan gerece ekleyelim (Kullanacağımız baharatların yarısını bu biçimde katmak daha uygun bir lezzet veriyor)
Daha sonra haşlanan pirincimizi ve kavrulan kıymamızı soğumaya bırakalım.
Soğuyan gereçlerimizi derin bir kaba alıp üzerine yumurtamızı, çiğ kıymamızı, galeta unumuzu, baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip güzelce yoğurarak uygun bir köfte hamuru elde edelim.
Daha sonra üzerini kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz harcımıza avuç içimizde büyük yassı biçimler verip artlı önlü çokça unlayalım.
Tavamıza yağı ekleyip kızdıktan sonra unlu köftelerimizi çırpılmış yumurtaya batırıp çok karartmadan orta ateşte kızartalım.
Püre yapılışı için patatesleri soyarak iri biçimde doğrayın. Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek halde su ek edin.
Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ek edebilirsiniz. Afiyet olsun.
500 gram köftelik kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 büyük kuru soğan
2 kaşık galeta unu
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Köfteleri Bulamak İçin
2 yumurta
3-4 kaşık un
Püre İçin
7-8 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Patates Püresi Yatağında Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp, süzüp haşlamaya bırakalım.
Pirincimiz haşlanırken 2 adet soğanı minik halde doğrayıp yağ ile birlikte tavada kavuralım.
Kavrulan soğanımızın üzerine kıymanın yarısını (250 gr) ekleyip daima karıştırarak kavuralım.
Baharatların yarısını ve tuzu kavrulan gerece ekleyelim (Kullanacağımız baharatların yarısını bu biçimde katmak daha uygun bir lezzet veriyor)
Daha sonra haşlanan pirincimizi ve kavrulan kıymamızı soğumaya bırakalım.
Soğuyan gereçlerimizi derin bir kaba alıp üzerine yumurtamızı, çiğ kıymamızı, galeta unumuzu, baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip güzelce yoğurarak uygun bir köfte hamuru elde edelim.
Daha sonra üzerini kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz harcımıza avuç içimizde büyük yassı biçimler verip artlı önlü çokça unlayalım.
Tavamıza yağı ekleyip kızdıktan sonra unlu köftelerimizi çırpılmış yumurtaya batırıp çok karartmadan orta ateşte kızartalım.
Püre yapılışı için patatesleri soyarak iri biçimde doğrayın. Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek halde su ek edin.
Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ek edebilirsiniz. Afiyet olsun.