Patates Püresi Yatağında Soslu Lokum Et (Sosuna Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
750 gram dana eti (Herhangi bir et de olur)
Sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2-3 bardak sıcak su
Karabiber
Tuz
Kekik
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Patates püresi için;
3-4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi (Yoksa koymayadabilirsiniz)
Patates Püresi Yatağında Soslu Lokum Et (Sosuna Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavayı ısıtıyoruz, sıvı yağ ekleyip etlerimizi tavaya yerleştiriyoruz ve mühürlüyoruz.
Mühürlenen etlerimizi kenara alıyoruz. Birebir tavaya biraz daha yağ ekleyip soğan ve sarımsakları 4’e bölüp tavaya atıyoruz kavuruyoruz.
Kavrulan soğan sarımsağa salçamızı ekliyoruz ve biraz daha kavurup üzerine sıcak suyumuzu tavanın yarısına kadar gelecek halde ekliyoruz.
Kenardaki etlerimizi bu suya ekliyoruz ve 1 saat kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra etlerimizi tekrar kenara çıkarıyoruz. İçindeki soğan sarımsakları çıkarıyoruz ki sosumuz pürüzsüz bir kıvam olsun diye.
Tavadaki sosun içine nişastayı suyla karıştırıp içine döküyoruz kıvam alması için.
Etlerimizi sosumuza tekrar yerleştirip 2-3 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
Patates püresi için patatesleri haşlayıp içine tereyağ koyup çırpıyoruz. Sütümüzü ve baharatlarımızı koyup tekrar çırpıyoruz. veeeee sunuma geçebilirsinizzz,kesinlikle denemelisiniz çok lezzetli bir yemek oluyor. Deneyen herkese afiyet olsunnnn
Patates Püresi Yatağında Soslu Lokum Et (Sosuna Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
750 gram dana eti (Herhangi bir et de olur)
Sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2-3 bardak sıcak su
Karabiber
Tuz
Kekik
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Patates püresi için;
3-4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi (Yoksa koymayadabilirsiniz)
Patates Püresi Yatağında Soslu Lokum Et (Sosuna Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavayı ısıtıyoruz, sıvı yağ ekleyip etlerimizi tavaya yerleştiriyoruz ve mühürlüyoruz.
Mühürlenen etlerimizi kenara alıyoruz. Birebir tavaya biraz daha yağ ekleyip soğan ve sarımsakları 4’e bölüp tavaya atıyoruz kavuruyoruz.
Kavrulan soğan sarımsağa salçamızı ekliyoruz ve biraz daha kavurup üzerine sıcak suyumuzu tavanın yarısına kadar gelecek halde ekliyoruz.
Kenardaki etlerimizi bu suya ekliyoruz ve 1 saat kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra etlerimizi tekrar kenara çıkarıyoruz. İçindeki soğan sarımsakları çıkarıyoruz ki sosumuz pürüzsüz bir kıvam olsun diye.
Tavadaki sosun içine nişastayı suyla karıştırıp içine döküyoruz kıvam alması için.
Etlerimizi sosumuza tekrar yerleştirip 2-3 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
Patates püresi için patatesleri haşlayıp içine tereyağ koyup çırpıyoruz. Sütümüzü ve baharatlarımızı koyup tekrar çırpıyoruz. veeeee sunuma geçebilirsinizzz,kesinlikle denemelisiniz çok lezzetli bir yemek oluyor. Deneyen herkese afiyet olsunnnn
Patates Püresi Yatağında Soslu Lokum Et (Sosuna Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı