Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyükçe patates
2 adet orta boy kırmızı soğan
3 adet taze soğan
1/2 (yarım) tutam maydanoz
1/2 (yarım) tutam dereotu
5 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sumak(isteğe göre)
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte büyük bir bir tencereye alıyoruz ve üzerini iyice geçecek miktarda su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. (pişmesi için su yetersiz kalırsa kaynar su eklemesi yapabilirsiniz. ).
Bıçak ucu yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp çukur bir kasede üzerlerine 1 silme çay kaşığı tuz ekleyip yoğurarak öldürüyoruz.
Yıkanmış maydonoz ,taze soğan ve dereotumuzu ince kıyıyoruz. Soğanlara ekliyoruz.
Haşlanan patateslerimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından soyup ,küp küp doğruyoruz ve diğer malzemelerle buluşturuyoruz. Servisten önce buzdolabında üstü kapalı şekilde 10 dakika bekletelim.
En son zeytinyağ, limon ve sirkemizi ekleyip, baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz.
Zeytinyağ, sirke, limon, tuz ve baharatların oranları tamamen damak tadına göre değişir. Sirke yerine sadece limon tercih edenler de olabilir. Ben belirttiğim ölçülerde yapıyorum. Afiyet olsun.
Patates Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet büyükçe patates
2 adet orta boy kırmızı soğan
3 adet taze soğan
1/2 (yarım) tutam maydanoz
1/2 (yarım) tutam dereotu
5 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sumak(isteğe göre)
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte büyük bir bir tencereye alıyoruz ve üzerini iyice geçecek miktarda su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. (pişmesi için su yetersiz kalırsa kaynar su eklemesi yapabilirsiniz. ).
Bıçak ucu yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp çukur bir kasede üzerlerine 1 silme çay kaşığı tuz ekleyip yoğurarak öldürüyoruz.
Yıkanmış maydonoz ,taze soğan ve dereotumuzu ince kıyıyoruz. Soğanlara ekliyoruz.
Haşlanan patateslerimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından soyup ,küp küp doğruyoruz ve diğer malzemelerle buluşturuyoruz. Servisten önce buzdolabında üstü kapalı şekilde 10 dakika bekletelim.
En son zeytinyağ, limon ve sirkemizi ekleyip, baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz.
Zeytinyağ, sirke, limon, tuz ve baharatların oranları tamamen damak tadına göre değişir. Sirke yerine sadece limon tercih edenler de olabilir. Ben belirttiğim ölçülerde yapıyorum. Afiyet olsun.
Patates Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı