Son konular

Patatesli Açma Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patatesli Açma Tanımı İçin Gereçler
1 kilo un (Kontrollü ekleyin)
2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml bardak ölçüsü)
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
İç harcı için
5 tane patates
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Patatesli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayıp ezin tereyağı ve tuz ile karıştırın.
Hamuru için süt su ve sıvı yağı yoğurma kabına dökün sonra kuru mayayı ekleyin karıştırın yumurta aklarını döküp karıştırın.
Sonra un ve tuzu ekleyin yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun üzerini kapatıp bir saat mayalandırın hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açmalarınız o kadar yumuşak olur ve hamuru çok hoş yoğurun.
Mayalanan hamurun havasını elinizi hafif sıvı yağ ile yağlayıp alın tezgahı hafif yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp bezeler yapın bezeleri örtüp 10 dakika bekletin.
Bezeleri açacağınız tezgahı ve elinizi hafif yağlayın açılması kolay olur.
Bezelerin üzerine iç harcını birer kaşık koyup elinizle açabildiğiniz kadar açın sonra rulo yapıp şekillendirin.
İki tepsi çıktı bu hamurdan.
20 dakika üzerleri kapalı tepside mayalandırın sonra abim yemek kaşığı süt ile yumurta sarılarını karıştırıp üzerlerine sürün 200 derece alt üst ayar evvelce ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca kuru bir bez atın üzerlerine 5-10 dakika dinlendirip servis edin afiyet olsun çok yumuşak hoş bir tanım denemenizi öneririm ve soğuyuncada sertleşmiyor bir gün evvel yapıp sonraki günede servis edebilirsiniz.
Patatesli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Puf Puf Yumuşacık Açma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağı 1 adet yumurtanın akı 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 tane yaş maya 5,5-6 su bardağı un Üzerine; Yeteri kadar yumuşamış tereyağı İçine Beyaz peynir Üzeri için; 2 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Patatesli Açma Tarifi İçin Malzemeler 2 adet patates 1 tatlı kaşığı tuz 100 gram yumuşak tereyağı veya margarin 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta akı (Sarısı üzeri için) 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 7-8 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Peynirli Açma Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık süt (440ml) 1 su bardağı sıvı yağ (200ml) 1 yaş maya 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine) 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yaklaşık 6 su bardağı un (750gr) Beyaz peynir Tereyağı (oda sıcaklığında) Peynirli Açma Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Mercimekli Patatesli Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harcı için; 4-5 orta boy patates 1 su bardağı yeşil mercimek 1 orta boy soğan 1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Patatesli Açma Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 kg kadar un Yeterince ılık su Arasına sürmek için: Sıvıyağ İç materyali: 6 adet haşlanmış patates Kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt