Patatesli Açma Tanımı İçin Gereçler
1 kilo un (Kontrollü ekleyin)
2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml bardak ölçüsü)
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
İç harcı için
5 tane patates
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Patatesli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayıp ezin tereyağı ve tuz ile karıştırın.
Hamuru için süt su ve sıvı yağı yoğurma kabına dökün sonra kuru mayayı ekleyin karıştırın yumurta aklarını döküp karıştırın.
Sonra un ve tuzu ekleyin yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun üzerini kapatıp bir saat mayalandırın hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açmalarınız o kadar yumuşak olur ve hamuru çok hoş yoğurun.
Mayalanan hamurun havasını elinizi hafif sıvı yağ ile yağlayıp alın tezgahı hafif yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp bezeler yapın bezeleri örtüp 10 dakika bekletin.
Bezeleri açacağınız tezgahı ve elinizi hafif yağlayın açılması kolay olur.
Bezelerin üzerine iç harcını birer kaşık koyup elinizle açabildiğiniz kadar açın sonra rulo yapıp şekillendirin.
İki tepsi çıktı bu hamurdan.
20 dakika üzerleri kapalı tepside mayalandırın sonra abim yemek kaşığı süt ile yumurta sarılarını karıştırıp üzerlerine sürün 200 derece alt üst ayar evvelce ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca kuru bir bez atın üzerlerine 5-10 dakika dinlendirip servis edin afiyet olsun çok yumuşak hoş bir tanım denemenizi öneririm ve soğuyuncada sertleşmiyor bir gün evvel yapıp sonraki günede servis edebilirsiniz.
Patatesli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo un (Kontrollü ekleyin)
2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml bardak ölçüsü)
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
İç harcı için
5 tane patates
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Patatesli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayıp ezin tereyağı ve tuz ile karıştırın.
Hamuru için süt su ve sıvı yağı yoğurma kabına dökün sonra kuru mayayı ekleyin karıştırın yumurta aklarını döküp karıştırın.
Sonra un ve tuzu ekleyin yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun üzerini kapatıp bir saat mayalandırın hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açmalarınız o kadar yumuşak olur ve hamuru çok hoş yoğurun.
Mayalanan hamurun havasını elinizi hafif sıvı yağ ile yağlayıp alın tezgahı hafif yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp bezeler yapın bezeleri örtüp 10 dakika bekletin.
Bezeleri açacağınız tezgahı ve elinizi hafif yağlayın açılması kolay olur.
Bezelerin üzerine iç harcını birer kaşık koyup elinizle açabildiğiniz kadar açın sonra rulo yapıp şekillendirin.
İki tepsi çıktı bu hamurdan.
20 dakika üzerleri kapalı tepside mayalandırın sonra abim yemek kaşığı süt ile yumurta sarılarını karıştırıp üzerlerine sürün 200 derece alt üst ayar evvelce ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca kuru bir bez atın üzerlerine 5-10 dakika dinlendirip servis edin afiyet olsun çok yumuşak hoş bir tanım denemenizi öneririm ve soğuyuncada sertleşmiyor bir gün evvel yapıp sonraki günede servis edebilirsiniz.
Patatesli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı