Patatesli Baget (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet baget (Kişi sayısı kadar arttırabilirsiniz)
3-4 orta boy patates
1 adet domates
2 adet biber
4 diş sarımsak
Sos için;
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Sıcak su
Patatesli Baget (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Borcama yıkanmış bagetleri diziyoruz, doğranmış sebzeleri diziyoruz.
Sos için; kaba salçayı kekik su ve tuz koyup, karıştırıyoruz borcama döküyoruz.
Pişirme kağıdını ıslatıp, borcamın üzerini kapatıyoruz, çünkü iyi pişsin diye ısıtılmış fırına koyup, 200 derece fırında tam 1 saat pişiriyoruz.
Sonra üzerindeki pişirme kağıdını alıyoruz ve açık şekilde 20 dk üzeri biraz kızarana dek pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun
Patatesli Baget (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet baget (Kişi sayısı kadar arttırabilirsiniz)
3-4 orta boy patates
1 adet domates
2 adet biber
4 diş sarımsak
Sos için;
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Sıcak su
Patatesli Baget (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Borcama yıkanmış bagetleri diziyoruz, doğranmış sebzeleri diziyoruz.
Sos için; kaba salçayı kekik su ve tuz koyup, karıştırıyoruz borcama döküyoruz.
Pişirme kağıdını ıslatıp, borcamın üzerini kapatıyoruz, çünkü iyi pişsin diye ısıtılmış fırına koyup, 200 derece fırında tam 1 saat pişiriyoruz.
Sonra üzerindeki pişirme kağıdını alıyoruz ve açık şekilde 20 dk üzeri biraz kızarana dek pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun
Patatesli Baget (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı