Son konular

Patatesli Bazlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Patatesli Bazlama Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
İç harcı için:
3-4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, pul biber
Üzeri için :
Tereyağ

Patatesli Bazlama Tanımı Yapılışı

Ilık su, maya ve şekeri bir kaba koyup güzelce karıştırın.
Üzerini kapatıp 10 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyin.
Tuzu ve unu ek edip yoğurun. Hamuru ele yapışan kıvamda yumuşacık olsun.
Üzerini kapatıp 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Haşlanmış patatesleri sıcakken içinde pütür kalmayacak formda ezin.
Tuz, pul biber ve kaşar peynirini ekleyip uygunca karıştırın.
İç harcı soğuduktan sonra 13 eşit kesime bölüp toplar yapın. (dilerseniz 15 kesim da yapabilirsiniz) mayalanan hamuru un serpilmiş yere alıp biraz yoğurarak havasını alın. 13 eşit kesime bölüp beze yapın.
Her bir bezeyi unlayarak çay tabağı kadar açıp ortasına patatesten koyup uçlarından ortaya yanlışsız büzdürerek kapatın ve birleşim yerini alta getirerek yuvarlayın.
Hepsini birebir formda yapın.
Birinci yaptığınızdan başlayarak evvel elinizle biraz bastırarak açın.
Sonra un serperek servis tabağı kadar merdaneyle (tava büyüklüğünde) açılabildiği kadar ince açın.
İnce olması makbuldür. Isınmış teflon tavada gerili önlü çevire çevire pişirin.
Pişen üst kısmı tavadayken yağlayıp mutfak bezinin üzerine aykırı çevirin ve art yüzünü de yağlayın.
Her pişeni üst üste koyup dilimleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Patatesli Pişi Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler Hamur için 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket toz maya 1 su bardağı ılık su 3 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin çok sert olmasın hamur) Hamuru hazırlayıp en az yarım saat mayalanmaya bırakalım Patatesli harç için; 2 veya 3 orta boy haşlanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı Büyükçe bir yoğurma kabına unu alalım. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, şeker, yağ ve ılık suyu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı su 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 5 su bardağı un İçi için; 1 kilo patates Tuz Karabiber Pul biber Kuru maydanoz Üzerini yağlamak için; Tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz İçi için; 2 adet haşlanmış patates Bir avuç maydanoz Pul biber Tuz Karabiber Hem Sade Hem Patatesli Bazlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt