Patatesli Bazlama Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
İç harcı için:
3-4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, pul biber
Üzeri için :
Tereyağ
Patatesli Bazlama Tanımı Yapılışı
Ilık su, maya ve şekeri bir kaba koyup güzelce karıştırın.
Üzerini kapatıp 10 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyin.
Tuzu ve unu ek edip yoğurun. Hamuru ele yapışan kıvamda yumuşacık olsun.
Üzerini kapatıp 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Haşlanmış patatesleri sıcakken içinde pütür kalmayacak formda ezin.
Tuz, pul biber ve kaşar peynirini ekleyip uygunca karıştırın.
İç harcı soğuduktan sonra 13 eşit kesime bölüp toplar yapın. (dilerseniz 15 kesim da yapabilirsiniz) mayalanan hamuru un serpilmiş yere alıp biraz yoğurarak havasını alın. 13 eşit kesime bölüp beze yapın.
Her bir bezeyi unlayarak çay tabağı kadar açıp ortasına patatesten koyup uçlarından ortaya yanlışsız büzdürerek kapatın ve birleşim yerini alta getirerek yuvarlayın.
Hepsini birebir formda yapın.
Birinci yaptığınızdan başlayarak evvel elinizle biraz bastırarak açın.
Sonra un serperek servis tabağı kadar merdaneyle (tava büyüklüğünde) açılabildiği kadar ince açın.
İnce olması makbuldür. Isınmış teflon tavada gerili önlü çevire çevire pişirin.
Pişen üst kısmı tavadayken yağlayıp mutfak bezinin üzerine aykırı çevirin ve art yüzünü de yağlayın.
Her pişeni üst üste koyup dilimleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
İç harcı için:
3-4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, pul biber
Üzeri için :
Tereyağ
Patatesli Bazlama Tanımı Yapılışı
Ilık su, maya ve şekeri bir kaba koyup güzelce karıştırın.
Üzerini kapatıp 10 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyin.
Tuzu ve unu ek edip yoğurun. Hamuru ele yapışan kıvamda yumuşacık olsun.
Üzerini kapatıp 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Haşlanmış patatesleri sıcakken içinde pütür kalmayacak formda ezin.
Tuz, pul biber ve kaşar peynirini ekleyip uygunca karıştırın.
İç harcı soğuduktan sonra 13 eşit kesime bölüp toplar yapın. (dilerseniz 15 kesim da yapabilirsiniz) mayalanan hamuru un serpilmiş yere alıp biraz yoğurarak havasını alın. 13 eşit kesime bölüp beze yapın.
Her bir bezeyi unlayarak çay tabağı kadar açıp ortasına patatesten koyup uçlarından ortaya yanlışsız büzdürerek kapatın ve birleşim yerini alta getirerek yuvarlayın.
Hepsini birebir formda yapın.
Birinci yaptığınızdan başlayarak evvel elinizle biraz bastırarak açın.
Sonra un serperek servis tabağı kadar merdaneyle (tava büyüklüğünde) açılabildiği kadar ince açın.
İnce olması makbuldür. Isınmış teflon tavada gerili önlü çevire çevire pişirin.
Pişen üst kısmı tavadayken yağlayıp mutfak bezinin üzerine aykırı çevirin ve art yüzünü de yağlayın.
Her pişeni üst üste koyup dilimleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet şifa olsun.